Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Slavko Grdović osvojeni bicikl donirao dječjem vrtiću “Latica”

Autor: Valentina Mlađen

04.07.2009. 22:00
Slavko Grdović osvojeni bicikl donirao dječjem vrtiću “Latica”

Foto: Filip BRALA



Za Sabušu se već dugo čuje i zna, pa tako odličan odaziv na jedan od najboljih cjelodnevnih partyja u maloj pješčanoj uvali u Preku nije razočarao ni ove godine. Što hrabrih biciklista, a što onih koji su ipak odlučili poći autom sveukupno je bilo šestotinjak. Osim njih u uvalu se usidrilo tridesetak brodica koje su čekale na dolazak biciklista i početak zabave. Bicikle koje su se pokvarile u najnezgodniji čas nisu predstavljale nikakav problem zahvaljujući brzim i vještim rukama Calimerovih letećih servisera. Iako se pokazalo da uz dobru zabavu nikome ne pada na pamet praviti nered ipak su i ove godine dežurali i policajci, a za svaki slučaj poveli su i hitnu medicinsku službu.
Vrijeme je poslužilo hrabre bicikliste, a uz Cedevita Go napitke nitko se nije tužio na žeđ i vrućinu. I prije nego su svi stigli do popularne uvale oni koji su bili najbrži već su se rashlađivali u moru i vježbali picigin za kasnija natjecanja.
Bogat program koji su organizatori pripremili i ove godine bio je zabavan, ali i privlačan zahvaljujući nagradama koje su čekale najbolje.
Jutro je započelo aqua aerobikom u kojem su uživale pretežno pripadnice ženskog spola. Zatim su prisutne zabavljali zadarski breakdanceri iz grupa “2 steps” i “Floor shakersi”, a nakon njih su svojim vratolomnim performansima oduševili akrobati na biciklama. Najveći aplauz izazvali su preskakanjem biciklima preko hrabrih dobrovoljaca. Iako je svima zastao dah u trenutku performansa dobrovoljci su prošli neozlijeđeno. Natjecateljski dio išao je u nekoliko disciplina, krenulo se bezazlenim prskanjem u vodi, do natjecanja u plivanju u nekoliko kategorija. Prva je bila plivanje samo nogama, a druga samo rukama dok su noge bile zavezane. No kako se čini ni iscrpno plivanje u izazovnim kategorijama niti sunce koje je neumorno pržilo nije pokolebalo prisutne. Na natjecanje u piciginu koje je bilo gotovo na samom kraju programa prijavio se velik broj grupa koje su se borile za prvo mjesto. Sabuša je dokazala jedno, važno je bilo sudjelovati jer nitko nije pokazao ni najmanji znak ljutnje na rezultate natjecanja.
Ipak svi su najviše čekali izvlačenje glavnih nagrada: skupocjeni bicikl Trek koji je poklonio Calimero shop te putovanje za dvoje u Gardeland pod pokroviteljstvom agencije Terra travel. Najsretniji su bili Slavko Grdović, predsjednik PK Zadar koji je osvojio bicikl te Valentina Krekić koja je osvojila putovanje. Grdovića je svoju novu skupocjenu biciklu odlučio donirati dječjem vrtiću Latica za djecu s posebnim potrebama.
Osim svih onih koji su sudjelovali na Sabuši zadovoljni su bili i organizatori.
– Ovo je jedini događaj ovakve vrste i mi se nadamo da će ih biti još. I više smo nego zadovoljni brojem posjetitelja i rezultatima. željeli smo promovirati ekološki osvještenu akciju, ali i sportski duh. S obzirom da su se biciklisti odazvali u tako velikom broju  mislim da možemo biti i više nego zadovoljni, rekla nam je Igris Smrkinić, izvršna direktorica 057 radija. A mi se nadamo da će iduća Sabuša biti još veća i jedva čekamo iduću godinu da je opet posjetimo.