Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Novih 68 članova akademske zajednice

Autor: Ante Rogić

04.07.2010. 22:00
Novih 68 članova akademske zajednice

Foto: Josip PEDIŠIĆ



U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u subotu je održana promocija diplomiranih studenata. Diplome je primilo 68 diplomanata koji su završili studij po starom sustavu obrazovanja. Promotor je bio dr. sc Pavle Valerijev, a prigodni govor održao je rektor Sveučilišta dr. sc. Ante Uglešić.
– Današnja promocija je plod vašeg višegodišnjeg mukotrpnog rada i truda i možete se, rekao bih, smatrati odabranima, pogotovo ako se prisjetite dana kada ste u ovoj istoj dvorani bili primljeni kao brucoši, kada je vaših kolega na godini bilo daleko više, kazao je na početku Uglešić podsjetivši diplomante kako se nalaze na koncu jednog puta te ih u nadolazećem dijelu života očekuje još mnoštvo iskušenja.
– Nemojte zastati, budite ustrajni i koračajte dalje. Uvjeren sam da je vrijeme vašega studija, kao i svih nas koji smo prošli studijskim putem, zasigurno jedno od najljepših, ako ne i najljepše doba života, kazao je rektor Uglešić izrazivši uvjerenje kako nije zasigurno svima bilo lako preći taj put, jer je često bio trnovit i bremenit, pun čežnji, strepnje, neizvjesnosti i odricanja.
– Zasigurno ste ponekad naišli na nerazumijevanje pojedinaca na našem sveučilištu, neki od naših nastavnika ili suradnika su pojedine od vas zasigurno i povrijedili. Ali i to je dio ljudskoga života i zato želim da oprostite svima koji su vas eventualno povrijedili, a mi isto tako opraštamo vama ako je takvih slučajeva bilo s vaše strane. Želio bih da ovo sveučilište, ovaj prekrasan grad, njegove ulice i ljude, kao i vaše studijske dane, nosite uvijek sa sobom, u svojim prisjećanjima, u svojim srcima. Volio bih isto tako da se uvijek i na bilo koji način, makar i kao alumni, uvijek vraćate svome sveučilištu koje vam je, uvjeren sam, dalo ne samo znanje, nego i dio smjernica za život, kazao je Uglešić poručivši diplomantima kako su ipak prve smjernice dobili u svojoj obitelji, i zato ne zaboravite posebno danas zahvaliti prvenstveno vašim roditeljima, a onda i svim ostalima koji su vam omogućili školovanje i uvijek vam bili podrška na tom dijelu vašeg životnog puta.
– Pozivam vas da s traganjem znanstvene istine, dakle, sa stjecanjem znanja, ne prestanete sada kada dobivate diplomu. Neka vam doslovno svaki novi životni dan posluži za stjecanje novih znanja, a sve vas koji imate uvjete, također, pozivam da nastavite na sadašnjim i budućim doktorskim studijima našega sveučilišta.
Želim da vas na vašem daljnjem životnom putu uvijek prati sreća. Želim vam mnogo uspjeha u radu i životu. Neka vas ne obeshrabri ni recesija u kojoj jesmo i čija kulminacija tek dolazi. Jer recesija je nastala u ljudskim dušama i plod je praznine ljudskih duša. Neka vas ne obeshrabri ni stanje u društvu. Ono je također plod stanja ljudskih duša i može se promijeniti samo ako se promijene ljudske duše. Učinite sve da i vi pridonesete pozitivnim promjenama. To ćete između ostalog moći učiniti svojom dušom i znanjem koje ste stekli. To znanje jest vaše bogatstvo i vaš dar. Podijelite taj dar s drugima i bit ćete sretni, jer kada se sreća podijeli s drugima, tada je ona dvostruka. Neka vam humanistički ideali uvijek budu smjernica za život. Ne vraćajte se prošlosti, živite u sadašnjosti i uvijek gledajte u budućnost. Ona će biti onoliko lijepa i svijetla koliko i vi tome doprinesete, poručio je rektor Uglešić novim diplomantima Sveučilišta u Zadru.
Diplome su primili: Babić Jasna, Bajlo Ana, Baljak Natali, Banić Zrinka, Barešić Nataša, Brajnović Slavica, Brkljača Đani, Bburić Hawlina Marija, Čagalj Danijela, Čerimagić Eleonora, Čipčić Marijan, Čulina Jure, Dedić Matea, Dejanović Danijela, Didović Anica, Erceg Ivan, Eterović Ana, Fugošić Mia, Gogala Miroslav, Grljušić Jurica, Hrabrov Mia, Hrga Dražen, Hromin Melani, Ibrahimkadić Ivona, Ivanišević Ivan, Jakšić Zrna, Jeričević Maja, Jović Martina, Kolovrat Katarina, Kovačec Kristina, Knežević Maja, Latković Anamaria, Longin Meri, Lukin Jadranka, Mačukatić Žana, Mahmić Andrej, Marić Antonija, Marković Rajka, Matković Tomislav, Mičić Melita, Mustać Luca, Nekić Martina, Ožaković Danijela, Pavličević Nikolina, Perić Ana, Pertunaj Dijana, Radaljac Mario, Samardžija Nada, Serdarević Kristina, Slavić Dijana, Surić Vesna, Šago Dea, Šimunov Nataša, Šiša Martina, Šulenta Mate, Tadić Vinko, Topčić Ante, Tresić Pavičić Dinko, Trianta Fillidis Doris, Turalija Tea, Vinter Danijela, Vučetić Šime, Vuksan Ćusa Vesna, Vulić- Bilobrk Antonjeta, Žeravica Maša i Žuža Goran.