Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oaza klapske pjesme i dalmatinskog ugođaja

Autor: Valentina Mlađen

04.07.2010. 22:00
Oaza klapske pjesme i dalmatinskog ugođaja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Trg sv. Jurja u Povljani nakratko je prošlog vikenda postao oaza klapske pisme i dalmatinskih ugođaja. U organizaciji Turističke zajednice Povljana i pod pokroviteljstvom Općine Povljana održan je 9. susret klapa “Povljana u pismi”.
Na amfiteatralnom prostoru na Trgu sv. Jurja pred oko tisuću gledatelja nastupilo je devet klapa. Ženske klape Murtelice iz Novalje i Kalada iz Povljane te muške klape Kontrada iz Posedarja, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Luminali iz Novalje, Pag iz Paga, Navalia iz Novalje, Povljana iz Povljane te Ićo i klapa Bibinje iz Bibinja.
Voditeljska palica tradicionalno je pripala Vlatki Vučić-Marasović koja je i ove godine odradila odličan posao i održavala dobru atmosferu. Okupljene su zabavljala i dva gosta pjesnika Ante Sikirić i Ante Tičić koji su za svoje nastupe bili nagrađeni ogromnim i iskrenim pljeskom publike.
– Susret klapa u Povljani postao je vrlo gledan i mogu reći da smo se priznanjima drugih i posjećenosti svrstali u red s drugim susretima klapa. Na ponos nam je da nas posjećuju iz svih dijelova županije i da neki turisti planiraju svoj godišnji odmor po ovom susretu i već tradicionalno dolaze na naš susret, rekao je organizator, alfa i omega ovog susreta, Boris Rumora. A da je ovaj susret zaista zapažen i da je postao pravi spektakl koji je neizostavan dio ljeta pokazuje i konstantna brojka velikog brojka publike koji svake godine dolaze na ovaj susret. Tako su i ove godine sva sjedala u gledalištu bila popunjena, a stajalo se i sjedilo i po okolnim terasama i mjestima.
Nakon nastupa klape Bibinje publika je željno zatražila bis, a svojom izvedbom oduševile su i ostale klape koje su nastupile. Za kraj još jedan razlog za veselje. Boćarski klub Povljana postao je prvoligaš i nakon što je pozdravljen od publike za svoj uspjeh zajedno s klapama zapjevali su zajedničku pjesmu “Postelja od ruža”.
Zabava nije završila službenim dijelom susreta nego se nastavila uz kasnije druženje uz dobru spizu i čašicu i naravno neizostavne hitove klapske pjesme.