Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Plesom protiv igle

Autor: Valentina Mlađen

04.07.2010. 22:00
Plesom protiv igle

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Ovogodišnji Urban Jam 023 organiziran je u velikom stilu, organizator je već treću godinu za redom Plesna udruga u pokretu In Flux, a s njima su se udružile i zadarske udruge i poklonici hip hop kulture te zajedničkim snagama rekli ne drogi
Arsenal je već postao poznat kao utočište hiphopera i breakdancera. Tako je i ovogodišnje natjecanje “Urban Jam 023 – hip hop, a ne dop” organiziran ispred i u Arsenalu. Ovogodišnji Urban Jam 023 organiziran je u velikom stilu, organizator je već treću godinu za redom Plesna udruga u pokretu In Flux, a s njima su se udružile i zadarske udruge i poklonici hip hop kulture te zajedničkim snagama rekli ne drogi. Akcije koje su prethodile Urban Jamu 023 kao i događaj organizirani su i u suradnji s udrugama Porat i Nada te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo. Urban Jam započeo je jučer u 17 sati ispred Arsenala oslikavanjem grafita te nastupima lokalnih repera i plesača. Sudjelovali su Mc-evi Phlaggma, Enero, Pesti Beshteeya, Felipe, Luxon i Kolektiv Imperium Deceptus, plesne skupine Floorshakers, Pozkok, Dragonflyz, Show girls i plesna skupina Osnovne škole Blagoje Bersa te grafiteri Rufus, Candy, Mars, Rolecs, Mason, Phone, Ghet, Atma i Syne.
Glavni dio, Međunarodno breakdance plesno natjecanje (crew vs crew) započelo je u unutrašnjosti Arsenala u 20 sati, a ovogodišnju veliku zainteresiranost potaknula je i glavna nagrada od 200 eura. Osim plesnih ekipa iz Hrvatske nastupile su i ekipe iz Italije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na natjecanju su sudili El Rock, Mr. Iko, Real One i Atomic koji spadaju među najpoznatije hrvatske breakdancere. Za glazbu se pobrinuo DJ Chill iz Zagreba, a kao posebni gosti nastupili su breakdance crew Feet for Funk iz Italije.
– Bitno nam je da se povežemo s udrugama s kojima idemo prema jednakom cilju, a to je osvijestiti mlade o štetnosti utjecaja droge. Drago nam je da je odaziv ovako velik i da su se djeca počela uključivati u neku aktivnost gdje mogu sudjelovati, pokazati se i družiti se s drugim mladima, rekli su Ante Dujić i Lucija Mikas iz organizacije. A zahvaljujući njihovom trudu Urban Jam 023 – hip hop a ne dop svake godine penje se na sve veću razinu i polako postaje međunarodno zapažen događaj.