Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Baze izvanzemaljaca ispod Jadranskog mora?

04.07.2011. 22:00
Baze izvanzemaljaca  ispod Jadranskog  mora?


Kako prenose srbijanski mediji, pukovnik Trifko Radeta,  pukovnik i pilot bivše “JNA”  objavio je javnosti svoje bliske  susrete s NLO-ima, dok je bio  na školovanju u Zrakoplovnoj  akademiji u Zemuniku. Susret  se dogodio osmadesetih godina  na letu od Cresa prema Pagu i  Zadru. Piloti su vidjeli okrugli  predmet koji je, međutim, bio  nevidljiv za radarske uređaje.  Tadašnja vojna komanda naredila je da se na NLO otvori  vatra, ali bezuspješno. Cijeli  slučaj je tada istraživala i tajna  policija – UDB-a o čemu postoje i pisani tragovi.
Ovo je samo jedan u nizu  izvješća koja su zaredala posljednjih nekoliko mjeseci i u  kojima se spominju susreti s  “letećim tanjurima” na širem  jadranskom području. Tako su  pojave na nebu zabilježene iznad Splita gdje ih je fotoaparatom snimio Goran Artić,  inače nekadašnji predsjednik  DUAP “Polaris”, a na imotskom području i zaleđu Trogira  mještani su otkrili neuobičajene nagorene tragove u okolišu.
Hrvatska obala, a posebice  Dalmacija je u usporedbi sa  svojom veličinom, jedno od područja na kojima se često događaju ovi fenomeni. Jedan od  najmasovnijih slučajeva  viđenja UFO-a dogodio se  upravo na zadarskom području  u prosincu 1997. godine što je  tada registrirala i policija, a godinu i pol dana kasnije otkriven  je i Paški trokut.
Nikola Duper, stručnjak za  ova područja, uvjeren je da izvanzemaljci imaju baze u podzemlju ispod Jadranskoga  mora. Ne treba pritom zanemariti činjenicu da je Jadransko more zbog svojih karakteristika pogodno za slijetanje  svemirskih letjelica zemaljskoga podrijetla i bilo je jedna od  alternativa za spuštanje brodova iz Apolo programa NASA-e.
Otkad je prije nekoliko tjedana američka tajna služba  NASA, otvorila javnosti svoje  “Dosjee X” sve je više sličnih  vijesti i iz drugih krajeva svijeta.  U Srbiji su tako priznali da su  Amerikanci kontaktirali njihove građane koji su tvrdili da su  imali bliske susrete. Ima li takvih slučajeva i u Hrvatskoj za  sada nije još poznato.