Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Momčad ima dosta igrača sličnog profila

04.07.2011. 22:00
Momčad ima dosta igrača sličnog profila


U dvije utakmice protiv Ukrajinaca nismo pokazivali previše inicijative prema naprijed, nije bilo pravih lopti za napadače i taj se dio već sada potvrdio kao problem – kaže Zebić


Nije londonski, ali jest iz Kijeva. A Arsenal je uvijek – Arsenal. Dakako,  ukrajinski prvoligaš,  premda vrlo solidna  momčad, nema nikakve veze  s imenjakom iz Londona. A  baš je s momčadi iz Kijeva  Zadar u nedjelju igrao trening utakmicu i izgubio. S  obzirom da utakmice s Arsenalom (1:2) i Illichivetsom  (3:2) nismo gledali možemo  samo nagađati kako je Zadar izgledao u tih 180 minuta. Prema onome što kaže  Dalibor Zebić, trener, nije  bilo loše. Iako…
– Problem je što imamo  dosta igrača sličnog profila.  U dvije utakmice protiv  Ukrajinaca nismo pokazivali  previše inicijative prema naprijed, nije bilo pravih lopti  za napadače i taj se dio već  sada potvrdio kao problem –  kaže Zebić svjestan da ni  obrana nije do kraja posložena.
– S obzirom da smo  primili četiri gola jasno  je da ni u obrani nismo  bili bez greške, ali taj  dio me za sada toliko ne  zabrinjava. Igramo u formaciji 4-4-2 i želimo probati  sve mogućnosti u takvom  rasporedu. S korektorom za  sada nećemo igrati jer nam  za tu varijantu ne trebaju  trening utakmice.
Momčad nema problema  s ozljedama, svi igrači koji  su otputovali u Moravske  Toplice svakodnevno treniraju i igraju utakmice.
– Uz to što smo definirali  momčad prije puta u Sloveniju važno je i to da su nas  zaobišle ozljede. Nakon dugo vremena u ovoj fazi  priprema znamo s kojim  igračima raspolažemo i to  moramo iskoristiti. U preostale dvije utakmice koje  ćemo odigrati u Sloveniji  očekujem dodatni angažman svih igrača, posebno  Abrahama Kellera i Ibrahima Hajdinija za koje još  nisam siguran hoće li ostati.
Krasimir Balakov, trener  Hajduka, s popisa putnika  za pripreme u Austriji izostavio je Hrvoja Tokića,  mladog napadača kojeg je  Zadar želio angažirati za  sljedeću sezonu.
– Tokić nam je i dalje  zanimljiv kao pojačanje. Za  sada nije ništa dogovoreno,  ali s obzirom da u Hajduku  na njega ne računaju za  sljedeću sezonu, očekujem  da ćemo ga pokušati dovesti. Još jedan napadač uz  Gerca i Santinija svakako ne  bi bio višak – podvukao je  Zebić.


Danas protiv Pečuha




Zadar će danas u Renkovcima, mjestu gdje momčad i inače trenira,  odigrati treću trening utakmicu. Iako nam je prvotno bilo najavljeno da  će Zadrani igrati protiv Kaposvara, mađarskog prvoligaša, Zebić je  jučer izjavio da je protivnik njegove momčadi MFC iz Pečuha, sastav  koji igra u Prvoj mađarskoj ligi.