Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Na sudu završili zbog prepirke oko tablete za bolove

04.07.2011. 22:00
Na sudu završili  zbog prepirke oko  tablete za bolove


Svjedočenjem oštećenika Gorana Devića (36),  na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje  Jošku Štefaniću, koji se tereti za razbojništvo, i Ivici Joviću,  optuženom još i zbog oduzimanja slobode.
Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva Štefanić je 27. veljače ove godine susreo Devića u kafiću u Ulici  Ivana Gundulića, odakle su se potom, na Devićev poziv, on  i još jedan nepoznati muškarac zaputili u Devićev stan. Tamo  je nakon kraće prepirke Štefančić fizički napao Devića  udarivši ga metalnom “teleskop” palicom po glavi i nogama  po tijelu jer mu je ovaj navodno odbio dati tabletu za bolove.  Dok je Dević ostao ležati na podu sobe u polusvijesti,  Štefančić ga je potom zajedno s Jovićem zaključao, a da bi  kasnije izišao iz stana, Dević je morao bravu razbiti bušilicom i kliještima.
Dević je pred Sudskim vijećem ponovio svoj iskaz koji je  prvotno već dao u istrazi.
– Nakon što me udario, pao sam na pod gdje me nastavio  tući nogama. Tada sam se onesvijestio. Pokušavao sam ustati,  ali nisam uspio – rekao je Dević, dodajući kako se jako slabo  sjeća događaja iako je prošlo tek nekoliko mjeseci. No,  potvrdio je navode optužnice da se pokušao obraniti puškom  za podvodni ribolov koja mu je stajala na krevetu. Tu su mu  pušku, zajedno s aparatićem za motanje cigareta, optužena  dvojica odnijela.
Zbog zdravstvenih problema Dević je bio podvrgnut  psihijatrijsko-psihološkom vještačenje koje, kako je istaknuo, nije zaprimio pa tako ni imao na uvid odvjetnik  prvooptuženog Štefančića. Stoga je predsjednica Sudskog  vijeća Dijana Grancarić suđenje odgodila za početak rujna.