Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čačić: Škrlec laže

04.07.2012. 22:00
Čačić: Škrlec laže


Prvi potpredsjednik Vlade i čelnik HNS-a Radimir Čačić izjavio je danas kako je laž da je prijetio bivšem pomoćniku u Ministarstvu zaštite okoliša Davoru Škrlecu i od njega tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaposli osobu iz HNS-a.
„Gospodin laže”, kratko je odgovorio Čačić novinarima nakon sjednice vlade upitan da komentira Škrlecove tvrdnje da mu je prijetio i tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaposli člana HNS-a.
Novinari su za komentar Škrlecovih tvrdnji pitali i druge članove vlade iz reda HNS-a. Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kratko je kazala da ih ne može komentirati jer o tome ništa ne zna, a ministrica kulture Andrea Zlatar Violić smatra da su na mjesta „koja su pod političkom odgovornošću vlade došli ljudi koji mogu ispuniti ciljeve”.
„Ako je riječ o ljudima koji su vezani uz stranačko opredjeljenje onda je riječ o podudarnosti, a ne o preferiranju stranačkih kadrova”, dodala je.
Novinari su Čačića pitali i za komentar fotografije na kojoj se vidi kako vozi automobil i razgovara na mobitel, a on je kazao kako je takva fotografija moguća jer se, rekao je, mnogo puta tijekom vožnje javio samo kako bi rekao da vozi i da će se javiti kasnije. „Sigurno sam se sto puta javio na mobitel i rekao da vozim i da ću se kasnije javiti”, rekao je Čačić.
 
Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da ne zna ništa o političkom kadroviranju prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o čemu danas pišu mediji te dodao da će se o tome očitovati kada se upozna s pojedinostima.
Mediji prenose izjavu bivšeg pomoćnika u Ministarstvu zaštite okoliša Davora Škrleca koji je jednom tjedniku izjavio da je Čačić od njega tražio da u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaposli člana HNS-a, a prenose i da postoji pisana korespodencija.
Saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy potvrdila je danas novinarima autentičnost mailova kojima je šefica kabineta prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića navodno tražila da se na mjesto zamjenika direktora Fonda za okoliš postavi Josipa Jambrača iz HNS-a koji za to nema potrebne kvalifikacije.
Novinarima je potvrdila i kako je točno što je njezin bivši pomoćnik Davor Škrlec iznio u tjedniku Globus. “Činjenica je da je Čačić vršio pritisak na mene i Škrleca da se Jambrača postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša”, rekla je Holy.