Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ekipa Štala najbolja u vaterpolu, spašavanju turistkinje, utrci bačvi i u MOŠARCI!

04.07.2012. 22:00
Ekipa Štala najbolja u vaterpolu, spašavanju turistkinje, utrci bačvi i u MOŠARCI!


Na tkonski parapet Jadranske igre privukle su pet momčadi iz biogradskog kraja u kvalifikacijama 2. regije. Kulminacija će biti 9. rujna velikim finalom u Biogradu na Moru
Ekipa Štala iz Tkona pobjednik je Jadranskih igara održanih preksinoć u Tkonu. Riječ je o svojevrsnom revivalu nekad megapopularnih Jadranskih susreta koji su preksinoć na tkonski parapet privukli pet momčadi iz biogradskog kraja u kvalifikacijama 2. regije. Kako nam je rekla Martina Tuta, inače zadužena za odnose s javnošću igara, zbog skučenog prostora u Tkonu sinoć je naglasak stavljen na morske dio igara pa su se tako natjecatelji ogledali u igrama: vaterpolo, spašavanje turistkinje, utrka bačvi i mošarka.
– Kada 12. kolovoza počnu TV prijenosi, uz kopnene igre utrka magaraca, ribarske kašete, skakanje u vrećama i potezanje konopa, dodat ćemo još tri nove igre; voda, vino i streličarstvo. Ove godine prvi put igre postaju i međunarodne jer će na njima nastupiti i momčadi iz Slovenije, Italije i Crne Gore što će pratiti njihove TV-kuće, rekla je Martina Tuta dodajući da ove godine u Jadranskim igrama sudjeluje 37 primorskih mjesta.
Kulminacija će biti 9. rujna velikim finalom u Biogradu na Moru. Novost ovogodišnjih igara su i Lino Jadranski susreti u kojima sudjeluju najmlađi natjecatelji. Osnovnoškolci iz Pašmana i Tkona, formirani u četiri ekipe, kroz tri su tradicionalne igre tražili pobjedu, a najspretnijima se u konačnici pokazala ekipa Tkon 1 koji su zasluženo osvojili prvo mjesto. U „seniorskoj” konkurenciji,  osim što su osvježile natjecatelje, morske igre u sam su vrh bodovne ljestvice dovele čak tri ekipe. Ipak, izjednačenje nije dugo potrajalo jer je posljednja igra potezanja konopa dovela osmerac iz tkonske štale Štale do pobjedničkog postolja.
– Danas je možda jedan od najtoplijih dana u godini, no nama je ova vrućina očito išla na ruku. Spontano smo se okupili, spontano i pobijedili. Budući da dolazimo iz malog ribarskog mjesta Tkona, nadjenuli smo si i prikladan naziv, otkrio nam je Marijan Ugrinić, šarmantni kapetan pobjedničke ekipe Štala iz Tkona.
Igre se nastavljaju već u petak u Rogoznici.