Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Besplatna škola engleskog jezika za 160 djece

Autor: Velimir Brkić

04.07.2013. 22:00
Besplatna škola engleskog jezika za 160 djece

Foto: Velimir BRKIĆ



U organizaciji Grada Biograd na Moru i svjetske volonterske organizacije Learning Enterprises, na šestotjednu besplatnu Ljetnu školu engleskoj jezika polazi više od 160 polaznika, učenika biogradske Osnovne škole i njezinih područnih škola.
– U ovom prekrasnom mediteranskom gradiću s djecom je baš lijepo raditi, imaju dobre temelje iz engleskog jezika, naročito starije grupe. Skoncentrirana su i poput spužve upijaju svaku riječ, željni su novog znanja, govore predavačice, mlade volonterke iz Amerike, Maggie iz Bostona i Katie iz San Francisca.
Osnovna misija Learning Enterprises je širenje horizonta ljudi kroz razgovor na engleskom jeziku s američkim i međunarodnim volonterima.
– Ljetna škola engleskog jezika održava se svakodnevno u biogradskoj Gradskoj vijećnici. Ima šest grupa i svaka grupa uči isključivo na engleskom jeziku, tri puta tjedno, sveukupno šest tjedana, kazala je Drina Bešenić, stručna suradnica u Gradskoj upravi.
Grad je za dvije američke volonterke osigurao smještaj i prehranu, Maggie i Ketie osobno su platile zrakoplovne karte i sve ostalo.
– Nakon tri tjedna umjesto Maggie i Katie iz Amerike nam dolaze dvije druge volonterke, najavila je Drina Bešenić.