Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvorski konačno s radnom knjižicom

Autor: Suzana Bandić

04.07.2013. 22:00
Dvorski konačno s radnom knjižicom

Foto: Marin GOSPIĆ



Dvorski nema u svom vlasništvu kuću, a niti stan, no ima maslinik u Preku, a njegova supruga zemljište u Murvici, površine od oko 600 metara četvornih


Iako je danas točno 30 dana od službenih rezultata izbora i objave imena nove garniture dužnosnika po županijama i gradovima, svi oni imaju još oko dva tjedna za prijavu svojih imovinskih kartica vladinu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.
Zadarska gradska vladajuća garnitura: gradonačelnik Božidar Kalmeta i dogradonačelnici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić rješenje o stupanju na dužnost dobili su 14. lipnja, a županijska u sastavu župan Stipe Zrilić i zamjenici Božidar Longin i Rudolf Dvorski tri dana kasnije, odnosno 17. lipnja. To znači da Dvorski i Vlakić, koji prvi put obavljaju dužnosničku funkciju, imaju obvezu do 14., odnosno 17. srpnja predati svoje imovinske kartice, a svi ostali “osvježiti” svoje, odnosno podnijeti izvješće Povjerenstvu o svojoj imovini.
Dogradonačelnik Vlakić ozbiljno se uhvatio posla te se posavjetovao i sa svojim odvjetnikom glede vlasništva u privatnoj tvrtci, ali prije svega članstva u upravnom odboru.
– Mislim da ću morati izići iz uprave tvrtke kako ne bih bio u sukobu interesa. Imam još desetak dana za prikupiti svu dokumentaciju i to ću svakako u roku i učiniti, rekao nam je novoimenovani dogradonačelnik Zadra, koji će u svoju imovinsku karticu upisati tri osobna automobila i nešto ušteđevine.
Njegov stranački kolega i dopredsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, dožupan Dvorski, uspio je uštedjeti oko stotinjak tisuća eura, odnosno oko 700 tisuća kuna. Ni Dvorski nema u svom vlasništvu kuću, a niti stan, no ima maslinik u Preku, a njegova supruga zemljište u Murvici, površine od oko 600 metara četvornih. U voznom parku ima dva automobila: fiat sorento proizveden 2004. i mazdu 3 iz 2008. godine. Zanimljivo je spomenuti kako je Dvorski svoj prvi službeni radni odnos zasnovao upravo prije nekoliko dana kada je primljen u radni odnos u Zadarskoj županiji na mjesto dožupana. Na zaprepaštenje svojih kolega političara, do tada nije čak ni imao radnu knjižicu, no sam kaže kako mu to nije bilo potrebno jer u svakom trenutku može dobiti status slobodnog umjetnika.
– Bavim se glazbom i godinama već sasvim dovoljno zarađujem da o nekoj klasičnoj mirovini nisam ni razmišljao. Radio sam na temelju ugovora o autorskom djelu, plaćao porez i ne vidim u tome baš nikakav problem, kaže Dvorski, koji iza sebe ima brojne hitove i osvojene prestižne nagrade, a na Splitskom festivalu koji se održava ovaj vikend izvode se čak dvije njegove pjesme.