Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mirjana Mrčela sanacijska upraviteljica

Autor: Valentina Mlađen

04.07.2013. 22:00
Mirjana Mrčela sanacijska upraviteljica

Foto: Siniša KLARICA



U Sanacijskom vijeću sjedit će predstavnica Ministarstva zdravlja Ivana Šuman, u svojstvu predsjednice Vijeća te članice Slavica Jelić i Ivanka Stipanov, predstavnica Ministarstva financija i zdravstvene ustanove čija se sanacija provodi


Konačno je razriješena situacija u Općoj bolnici Zadar, a s imenovanjem članova Sanacijskog vijeća i sanacijske upraviteljice prestaju i medijska nagađanja oko toga tko će kormilariti kroz dugove, sada državne bolnice.
Kako su mediji posljednjih dana i najavljivali Vlada je na sjednici u četvrtak za sanacijsku upraviteljicu Opće bolnice Zadar imenovala Mirjanu Mrčela, a u Sanacijskom vijeću sjedit će predstavnica Ministarstva zdravlja Ivana Šuman, u svojstvu predsjednice Vijeća, te članice Slavica Jelić i Ivanka Stipanov, predstavnica Ministarstva financija i zdravstvene ustanove čija se sanacija provodi. Na istoj je sjednici Vlada dužnosti razriješila  predsjednicu Upravnog vijeća OB Zadar Grozdanu Perić te članove Damira Kasapa i Josipa Kraljića, koji ionako već neko vrijeme nisu obavljali tu dužnost.
Zadarska bolnica tako je i službeno prešla u ruke države na dvije godine, razdoblje u kojem bi se trebala riješiti nagomilanog duga te početi poslovati pozitivno, a rokove plaćanja dovesti u zakonom ograničeno vrijeme od 60 dana. Sanacijsko vijeće i upraviteljica Mrčela neće imati lak zadatak riješiti dug OB Zadar veći od 130 milijuna kuna.
Mrčela kaže kako će prihvatiti mjesto sanacijske upraviteljice, iako još uvijek ne zna kada će preuzeti bolnicu, a vjerojatno je da će prije toga biti pozvana u Ministarstvo zdravlja na dogovor. Koliko posla čeka diplomiranu ekonomisticu, koja već niz godina vodi knjigovodstveni servis a prije je bila šefica financija u Tvornici duhana Zadar, tek joj predstoji za vidjeti kao i hoće li naići na dobrodošlicu ili otpor u zadarskoj bolnici.
Dok je sve još uvijek bilo u sferi nagađanja dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja OB Zadar dr. Neven Birkić rekao je kako će Mrčeli, ako bude imenovana sanacijskom upraviteljicom, pružiti ruku dobrodošlice i prijateljstva.


 SABINA GLASOVAC POMOĆNICA MINISTRA




Na zatvorenoj sjednici Vlade osim imenovanja Mrčela sanacijskom upraviteljicom donesena je i odluka da se zadarska esdepeovka Sabina Glasovac, dosadašnja savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, imenuje njegovom pomoćnicom.