Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nela Šarić i Blanka Aždajić Medić otvorile festival

Autor: Ante Rogić

04.07.2013. 22:00
Nela Šarić i Blanka Aždajić Medić otvorile festival

Foto: Marin GOSPIĆ



Svoje glazbeno umijeće tijekom srpnja i kolovoza predstavit će Ivan Andrijević, klarinet, Dina e Mel, Ivan Antonio Šangulin, gitara, Melita Ivković i Ivan Vihar, gitare


Koncertom sopranistice Nele Šarić, koju je na klaviru pratila Blanka Aždajić Medić, počeo je Zadar classic open air, festival kojim mladi zadarski glazbenici žele pomoći i prije svega potaknuti početak obnove koncertne dvorane u Kneževoj palači. Koncert je održan na novouređenom Trgu Petra Zoranića, a svi koji žele sudjelovati u ovoj akciji mogli su na mjestu koncerta dati svoj prilog i tako pomoći da iz Kneževe palače i njene koncertne dvorane razorene agresorskim granatama, što prije ponovno poteče glazba.
U organizaciji zadarskog Lions kluba, koji je pokrenuo akciju “Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači”, festival Zadar classic open air će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza. Uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, na Trgu Petra Zoranića priredit će se još 11 koncerata, a jedan će biti na Trgu svete Stošije. Svoje će glazbeno umijeće na njima predstaviti Ivan Andrijević, klarinet, Dina e Mel, Ivan Antonio Šangulin, gitara, Melita Ivković i Ivan Vihar, gitare.
Mlada sopranistica Nela Šarić, rado viđena u rodnom Zadru gdje je stekla osnovno i srednje glazbeno obrazovanje, solo pjevanje je studirala u Zagrebu, a usavršavala se na seminarima poznatih svjetskih umjetnika. Iza nje su već brojni nastupi u zemlji i inozemstvu, a nakon obrane magisterija bavi se i pedagoškim radom. Klasika nije jedino što je zanima, pjevala je u bibinjskoj klapi Garofuli, a danas u zagrebačkim Cesaricama te u kvartetu Mystique.
Blanka Aždajić Medić je osnovnu i srednju glazbenu školu završila u Šibeniku, a klavir diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Održavala je koncerte u okviru Hrvatske glazbene scene mladih, radila kao korepetitorica na Muzičkoj akademiji, a od 1999. godine je zaposlena u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa.