Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Invalid preplivao more od Rovanjske do Ražanca

Autor:

04.08.2008. 22:00
Invalid preplivao more od Rovanjske do Ražanca


Invalid Dragan Lukić iz Ražanca preplivao je u nedjelju 16 kilometarsku rutu od Rovanjske do Ražanca u povodu Dana domovinske zahvalnosti. Lukić je startao u Rovanskoj u 5.53 sati, a u Ražanac doplivao u 11.13 sati, za ukupno 5 sati i dvadeset i šest minuta, što je sat vremena manje od prosjeka.
Radi se o impresivnom rezultatu čovjeka kojemu su obje ruke trajno oštećene uslijed životnih nedaća koje je doživio. Lukić je svojom upornošću, snagom volje još jednom posvjedočio o neslomljivosti ljudskog duha i težnje za postizanjem zamišljenih ciljeva.
– Prvi puta sam malo stao da se napijem vode na dvanaestom kilometru. Naravno da je bilo teško i kriza koje su me pratili. Ipak, nema odustajanja. Prije nego što sam ušao u more rekao sam samom sebe da ili izlazim na toj plaži ili će me izvući. Odustajanja nema, kaže Lukić.
Među brojnom publikom i rodbinom koji su dočekali svog maratonca u Ražancu bio je i dožupan Josip Miletić, inače rodom iz Ražanca.
– Lukićev uspjeh je još veći kada se zna da mu je lijeva ruka stradala na brodu od električne energije, a desno rame u prometnoj nesreći. Čovjek kao što je on, koji se borio s toliko životnih nedaća i na kraju pobijedio, trebao bi biti uzor mladima danas, kaže Miletić
Nedjeljni Lukićev maraton održan je pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Općine Ražanac.