Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Krvnik Hajdukovih trenera

Autor:

04.08.2009. 22:00
Krvnik Hajdukovih trenera

Foto: Filip BRALA



Drago mi je da sam sudjelovao u ovoj povijesnoj pobjedi za naš klub. Ne bih isticao sebe, već sve igrače koji su nastupili, jer su stvarno odigrali fantastičnu utakmicu. A junak je sigurno Šaranović koji je zabio taj pobjedonosni gol – skromno će Ljubičić
Marin Ljubičić je u nešto više od godine dana, koliko je već u dresu Zadra, osjetio čak dva puta slast pobjede nad Hajdukom koji mu je bio dom punih sedam godina prije nego je došao na Stanove. Momak koji je prošao Hajdukovu školu nogometa te ga je u žrvanj ubacio još tada trener Hajduka Luka Bonačić, a imao je i povjerenje kod Vulića i Pudara, došao je do zida kada je na klupu Hjaduka stigao Goran Vučević. Od onda je u Zadru gdje je dosad ostavio vrlo dubok trag. U te dvije pobjede od 1:0 nad Hajdukom, Marin je ugradio ogroman učinak koji je na kraju djelovao detronizirajuće za dvojicu posljednjih Hajdukovih trenera, Gorana Vučevića prije i sada Antu Mišu. Postigao je fantastičan gol, tamo još u 12. kolu prošlog prvenstva na Stanovima, a u nedjelju je bio asistent za Šaranovićev gol i ujedno ponajbolji ocijenjeni igrač u redovima Zadra. Ipak, skromnost je i ovog puta svladala Ljubičića nakon utakmice koji je pohvalio zadarski kolektiv u nevjerojatnoj pobjedi nad “majstorom s mora”.
– Drago mi je da sam sudjelovao u ovoj povijesnoj pobjedi za naš klub. Mislim da se ovo posljednji put dogodilio prije nekih 11 godina, što dovoljno govori što smo uspjeli učiniti. Ne bih isticao sebe, već sve igrače koji su nastupili, jer su stvarno odigrali fantastičnu utakmicu. A junak je sigurno Šaranović koji je zabio taj pobjedonosni gol – skromno će Ljubičić koji je istakao da ih je poraz od Cibalije u prvom kolu na Stanovima dobro uzdrmao, ali im izgleda i koristio.
– Nakon te utakmice nismo mogli doći sebi nekoliko dana, ali smo se pred ovu utakmicu skupili i obećali jedno drugom da ćemo odigrati najbolje što možemo i uspjeli smo to učiniti. Uspjeli smo ušutkati sve one koji su mislili da ćemo poslužiti kao topovsko meso za Hajduk. Odigrali smo stvarno kako smo priželjkivali i Hajduk nam praktički nije stvorio pravu priliku – ističe Ljubičić.
Ipak činjenica da ste više nego direktno sudjelovali u sječi glava na trenerskoj klupi Hajduka je nepobitna. Ima li nekog prsta sudbine u tome?
– Činjenica je da sam bio u Hajduku sedam godina i trebao doći do prve momčadi, ali sam naglo odbačen kada je došao Goran Vučević pred početak prošle sezone. Motivacija mi je uvijek ogromna pred ovakve utakmice, ali ipak nisam toliko bio motiviran nekim revanšinzom prema Hajduku koliko s tim da doprinesem boljitku svoje momčadi. I drago mi je da sam barem djelomično uspio oprati loš učinak iz utakmice s Cibalijom – kaže Ljubičić koji smatra da će ovaj rezultat s Poljuda biti anuliran, ako ne uspiju slaviti protiv Šibenika u subotu na Stanovima.
– Već se treba okrenuti Šibeniku koji moramo pobijediti kako ova velika pobjeda ne bi ispala puka slučajnost. Uspjeli smo se malo oprati za onaj poraz od Vinkovčana, ali moramo potvrditi ova tri boda s novih tri protiv Šibenčana. Neće biti lako, ali vjerujem da nam se onakva blamaža kao u prvom kolu više ne može dogoditi. Moramo pobjeđivati i kući ako mislimo izbjeći probleme koje smo imali skoro cijelu proteklu sezonu – razmišlja Ljubičić.
Ne samo da ste uspjeli vratiti vjeru u igru i igrače nego ste i razbudili Tornado koji vas je sjajno dočekao nakon pobjede u Splitu?
– To je bila fenomenalna stvar. Vratili smo se nešto poslije ponoći, a gomila naših navijača je došla pozdraviti nas s upaljenim bakljama i to je bilo predivno za doživjeti. Sigurno su nam veliki podstrek da nastavimo ovakvim igrama, a i sama atmosfera među igračima je uvijek puno bolja nakon ovakvih utakmica i saznanja da se našim pobjedama veseli mnogo ljudi – za kraj će Ljubičić.