Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Luki Selešu i Luciji Aralici pobjednička postolja

Autor: Andrija Dešpoja

04.08.2013. 22:00
Luki Selešu i Luciji Aralici pobjednička postolja

Foto: Marin GOSPIĆ



Na najstariji hrvatski plivački maraton nisu stigli prošlogodišnji osvajači prva tri mjesta Roko Čopac, Ivan Šitić i Dominika Bilać, svi članovi KPD Split


Državni praznik Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti tradicionalno je rezerviran za plivače maratonce koji su nastupali na 41. Plivačkom maratonu Preko – Zadar. Prijavilo se ukupno 102 plivača od čega je do cilja stiglo njih 96. Ipak, u zadanom vremenu od dva sata uspjelo je na cilj stići njih 91. Pobjedu je na kraju odnio 19-godišnji plivač Medveščaka Luka Seleš s odličnim vremenom 54 minute i 19 sekundi.
Odmah za njim je stigao član Jadere, 14-godišnji Leo Bavdek koji je tako postao najbolje plasirani Zadranin. 
Na najstariji hrvatski plivački maraton nisu stigli prošlogodišnji osvajači prva tri mjesta Roko Čopac, Ivan Šitić i Dominika Bilać, svi članovi KPD Split. Oni su u zgusnutom kalendaru plivačkih dugoprugaških utrka odabrali maraton u Omišu održan dan prije, a koji se ujedno boduje za Cro Cup. Zato omiška utrka, na kojoj je osvojila treće mjesto nije zasmetala 16-godišnju članicu KDP Donat, Luciju Aralicu. Ona je ni 24 sata nakon što je otplivala 10 km u Omišu odlučila nastupiti na maratonu Preko – Zadar te ostvarila nikad bolji rezultat (1:01:20) što joj je donijelo ukupno peto mjesto te titulu pobjednice u ženskoj kategoriji.