Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Sukošanu pokradena dva Austrijanca

04.09.2011. 22:00
U Sukošanu pokradena dva Austrijanca


Policiji još uvijek nepoznati provalnik ukrao je  120 litara dizelskog goriva iz spremnika bagera u vlasništvu  27-godišnjaka iz Radovina. Provalnik se goriva domogao  tako što je u vremenu 31. kolovoza do 2. rujna 2011. godine  iskoristio priliku kada na gradilištu u zaseoku Paići, gdje je  bager bio parkiran, nije bilo nikoga obivši čep spremnika za  goriva. Pokušao je, također provaliti i vrata kabine gdje se  nalazila korpa drugog radnog stroja, no to mu nije pošlo za  rukom. Ipak, vlasniku bagera pričinio je štetu od oko 1.100  kuna pa je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu.
Policija traga i za nepoznatim lopovima koji su u noći s  petka na subotu sa sukošanskog predjela Ruševac ukrali  prikolicu za prijevoz broda, takozvani trailer. Krađu je policiji  prijavio vlasnik, 37-godišnji Austrijanac, koji je vrijednost  trailera procijenio na deset tisuća kuna. Dva dana kasnije  deblji kraj s lopovima u Sukošanu izvukao je još jedan  austrijski državljanin. Riječ je o 44-godišnjem muškarcu koji  je na parkiralištu ispred restorana “Tomislav” ostao bez torbe  za fotoopremu u kojoj se nalazila kamera marke “Nikon D80”,  objektiv za kameru marke “Sigma”, objektiv za kameru marke  “Nikon” i filteri za objektiv. Šteta je procijenjena na desetak  tisuća kuna, a za nepoznatim počiniteljem policija traga te je  protiv njega podnijeta kaznena prijava.
Ukradena dva mobitela
Zadranka (26), ostala je u subotu ujutro bez svog  mobitela “Sony Ericsson Xperia” vrijednog četiri tisuće  kuna. Krađa se dogodila u trgovini Vlado na Putu Šimunova,  gdje je 26-godišnjakinja zaposlena. Policija traga za mobitelom i nepoznatim lopovom kojemu slijedi kaznena  prijava. Bez mobitela je isti dan ostao i 50-godišnji Zadranin.  Njemu je, naime, nepoznati lopov iz automobila parkiranog  na Putu Stanova ukrao mobitel, tisuću kuna, 50 eura i  bankovnu karticu. Ukupna šteta procijenjena je na 1.800  kuna, a protiv nepoznatog lopova slijedi kaznena prijava.