Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na Vranu stižu orači iz 31 zemlje svijeta!

Autor: Ante Vidović

04.09.2012. 22:00
Na Vranu stižu orači iz 31 zemlje svijeta!

Foto: PIXELL



Biograd na Moru i Vrana d.o.o. dobili su veliku čast da budu domaćini svjetskog natjecanja u oranju. Hrvatsku će na prvenstvu predstavljati Tomislav Kuharić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka


Na 59. Svjetsko natjecanje u oranju koje će se održati u Biogradu na Moru na oranicama tvrtke Vrane 14. i 15. rujna sudjelovat će rekordan broj zemalja, najavljuju iz organizacijskog odbora. Pripreme teku u najboljem redu, glavni dio posla obavljen i može se reći da je sve spremno za poljoprivredni događaj godine u Zadarskoj županiji.
– Na natjecanje su se prijavili orači iz trideset i jedne zemlje. Do sada ni na jednom prvenstvu nije sudjelovalo predstavnika iz toliko zemalja. U kategoriji plugova premetnjaka sudjelovat će trideset i dva orača, a plugova ravnjaka njih dvadeset i devet, najavljuje članica organizacijskog odbora Morana Begač.
Biograd na Moru i Vrana d.o.o. dobili su veliku čast da budu domaćini svjetskog natjecanja u oranju. Hrvatsku će na prvenstvu predstavljati Tomislav Kuharić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka. Vlasnik Vrane Setve Bubalo najavio je i dolazak američkog veleposlanika u Hrvatskoj Jamesa B. Foleya. U sklopu Svjetskog prvenstva bit će održano Prvo državno natjecanje u oranju konjima. Organizira se i sajam poljoprivredne mehanizacije koji će biti izložbeno-prodajnog karaktera. Također predstavnici sedamnaest županija prezentirat će sudionicima bogatstvo naše baštine.
Organizatori 59. svjetskog natjecanja orača u RH su: Ministarstvo poljoprivrede, HUONO – Hrvatska udruga za organiziranje natjecanja orača i WPO – svjetska oračka organizacija.