Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bajlo: Nisu broj nego pojačanja

Autor: Šime Ćurko

04.09.2013. 22:00
Bajlo: Nisu broj nego pojačanja

Foto: Zvonko KUCELIN



Ne sjećamo se kada su na Stanovima posljednji put službeno predstavili novog igrača. Jučer su predstavili ne jednog nego – dvojicu: Matu Neretljaka i Josipa Tadića.
– Da ne bude zabune, riječ je o igračima koje je Rijeka posudila Zadru. I na tome zahvaljujemo klubu s Kantride – rekao je u uvodu Josip Bajlo, koji će još malo ući u treću godinu u kojoj je i predsjednik, i direktor i sportski direktor zadarskoga nogometnog prvoligaša.
Bajlo je potom kratko govorio o karijerama Neretljaka i Tadića, zahvalio obojici što su pristali doći u Zadar i naglasio:
– Angažman Neretljaka i Tadića ne znači odustajanje od smjera u kojem klub ide već duže vrijeme. To znači formiranje igrača u školi nogometa koji karijeru nakon juniorskog staža nastavljaju među seniorima. Pokazalo se da je ta odluka već dala rezultate i dva nova igrača koja smo doveli u tome neće ništa promijeniti. Naprotiv, od obojice će naši mladi igrači sigurno dosta toga moći i naučiti. Procijenili smo da u ovom trenutku bez pojačanja s igračkim kadrom, mahom mladićima, teško možemo iznijeti teret borbe za ostanak – podvukao je Bajlo i zaključio:
– Sigurni smo da nismo dobili samo dvojicu igrača koji će popuniti broj nego dva pojačanja.
Mato Neretljak (1979.) u Prvoj HNL od 2000. godine igrao je za Osijek, Hajduk i Rijeku, klubove za koje je skupio ukupno 213 nastupa. Lani je za Rijeku upisao 25 nastupa. U međuvremenu igrao je u Japanu i Južnoj Koreji, a skupio je 10 nastupa za reprezentaciju.
– Imam još godinu dana ugovora s Rijekom, a kako je situacija u tom klubu takva da su priliku dobili neki drugi, mahom mlađi, igrači pojavila se opcija s posudbom u Zadar. Za mene je to bio sjajan izbor pred kraj karijere jer nije bilo smisla sjediti na klupi u Rijeci, a nisam želio više u inozemstvo zbog obitelji. Zadar je sjajna sredina, blizu je Splita i mog Čiova i nadam se da ću pomoći svom novom klubu – rekao je Neretljak.
Iza Josipa Tadića (1987.) su 83 utakmice u Prvoj HNL. Riječ o igraču koji je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a zanat je izučio poznatoj osječkoj školi nogometa. Karijera kasnije nije išla kako se očekivalo. Nakon Bayera vratio se u Dinamo, potom i u Rijeku, ali pravog uzleta, uz povremene bljeskove, nije bilo. Možda će Zadar nešto promijeniti…
– U Rijeku su došli novi igrači i za mene više nije bilo mjesta, a ja sam želio igrati. Zadar je moja prilika za povratak u top formu, a ako se to dogodi na kraju ćemo biti zadovoljni i Zadar i ja – izjavio je Tadić. Potom je uslijedilo fotografiranje s dresom Zadra i pravac trening. Predstavljanje je završilo i sada treba – igrati.