Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Još se ne zna što je sa studijem hispanistike

Autor: Ante Rogić

04.09.2013. 22:00
Još se ne zna što je sa studijem hispanistike

Foto: Zvonko KUCELIN



Na Sveučilištu u Zadru u tijeku je jesenski upisni rok za koji je preostalo jako malo slobodnih mjesta. Većina studija je popunila gotovo sva mjesta, na nekima je tek nekoliko slobodnih mjesta, a opet otvoreni su ili će biti otvoreni neki novi studiji.
U Zadru je donedavno egzistirala Visoka teološko katehetska škola, a početkom ljeta prelazi u sastav Sveučilišta u Zadru kao još jedan studij. Na Teološko-katehetski studij na jesenskom roku može se upisati 25 studenata putem rezultata državne mature. Liste upisa bit će poznate nakon 20. rujna, no ne sumnjamo kako će, kao i do sada, biti interesa za ovaj studij.
Od ove jeseni na Sveučilištu u Zadru može se upisati još jedan izvanredni studij, i to jednopredmetni preddiplomski sveučilišni studij podvodnih znanosti. Na temelju rezultata razredbenog postupka u prvu godinu ovog studija moći će se upisati 30 studenata.
– Liste će biti poznate 20. rujna, no sudeći po dosadašnjem interesu vjerujemo kako će ovaj novi studij biti popunjen, kazala je glasnogovornica Sveučilišta u Zadru Elija Vrsaljko.
Kroz tjedan dana znat će se što je s redovnim diplomskim studijem hispanistike. Natječaj je objavljen, a prva generacija bi trebala startati u listopadu, ipak službene informacije o pokretanju studija nema.