Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nikoli Horvatu pripala avantura u Winnetoulandu

04.09.2016. 22:00
Nikoli Horvatu pripala avantura u Winnetoulandu


Pobjedom Nikole Horvata u muškoj i Jelene Sekelj u ženskoj konkurenciji u najzahtjevnijoj i najduljoj, Challenger kategoriji, u subotu je u Obrovcu završena utrka Zrmanja River Trail. To natjecanje se odvijalo u sklopu Zrmanja Adventure Festivala.
Na utrci je sudjelovalo čak 698 natjecatelja koji su morali svladati zahtjevne kanjone Zrmanje, Krupe i Krnjeze. Utrka je imala tri kategorije; Challenger kategoriju sa startom kod Manastira Krupa ukupne duljine 27 kilometara, Active kategoriju sa startom u Golubiću duljine 16,5 kilometara te Light kategoriju duljine devet kilometara s početkom u Muškovcima. Svim kategorijama je cilj bio u Obrovcu.
Govoreći o ovom natjecanju Matija Marić iz Zagreba je kazao kako već više od dvije godine trči trail utrke po cijeloj Hrvatskoj.
– Ovo je definitivno najatraktivnija staza, poručio je Marić, dok je direktor TZ Grada Obrovca Dragan Župan, pak, rekao kako je oduševljen odazivom trkača na prvi Zrmanja River Trail.
– Znali smo da će ljudi prepoznati ljepote Zrmanje. Očekivao sam veliki broj trkača, međutim iznenadilo me što je veliki broj natjecatelja sudjelovao na utrci s malom djecom i kućnim ljubimcima, što je zaista bio krasan prizor. Htio bih se još zahvaliti HTZ i TZ Zadarske županije što su prepoznali ovu inicijativu i podržali naš festival, istaknuo je Župan, koji se osvrnuo i na festival Zrmanja Adventure Festival.
– Radi se o projektu kojim se područje TZG Obrovac želi pozicionirati kao prepoznatljivu destinaciju za aktivni turizam. U prvoj godini festivala osim utrke Zrmanja River Trail po kanjonima rijeka Zrmanje, Krupe i Krnjeze, održat će se i Kayak Tandem Kup u donjem toku rijeke Zrmanje te MTB marathon po Velebitu. Iz navedenih disciplina vidljivo je kojim sve potencijalima raspolaže ovo područje. Festival se održava u rujnu i imat će značajan utjecaj na produženje sezone, zaključio je direktor TZG Obrovac, koji je rekao kako festival čini i odličnu podlogu za razvoj nekih njihovih malo manje poznatih potencijala i u idućoj godini će se zasigurno obogatiti s još kojom disciplinom.