Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perica zabio za NAC, Puljić za Luzern

04.10.2013. 22:00
Perica zabio za NAC, Puljić za Luzern


Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 18-godišnji Stipe Perica bio je strijelac pobjedničkog pogotka za NAC iz Brede koji je u 9. kolu nizozemskog prvenstva svladao Heracles iz Almela sa 2:1. Perica, koji je ovoga ljeta stigao u NAC na posudbu iz Chelseaja, ušao je u igru u 66. minuti i postigao je pogodak za 2:1 u 84. Ovo mu je drugi gol u nizozemskom prvenstvu. NAC je ovom pobjedom stigao na deveto mjesto sa 12 bodova. Na vrhu je Twente sa 18 bodova, tri više od PSV-a iz Eindhovena, Heerenveena i PEC Zwollea.
Prvi pogodak u prvenstvu u desetom nastupu zabio je Tomislav Puljić, zadarski stoper koji igra za švicarski Luzern. Puljićeva je momčad u 11. kolu slavila kod Züricha sa 2:0, a Zadranin je zabio drugi gol u 82. minuti. Luzern je sa 18 bodova iz 11 odigranih utakmica na trećem mjestu. Vodi Basel sa 19 bodova (10 utakmica), a drugi je Grasshoppers koji također ima 18 bodova, ali i dvije utakmice manje.
Monaco sam na vrhu, Subašiću 90 minuta
Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco koji je u susretu 9. kola francuskog prvenstva teško sa 2:1 na svom terenu svladao Saint-Etienne.  Strijelci za Monaco bili su Ferreira-Carrasco (15′) i Ocampos (87′), dok je pogodak za goste postigao Hamouma (49′). Ovom pobjedom Monaco se izdvojio na vrhu ljestvice sa 21 bodom, tri više od drugog Paris SG-a, te četiri od trećeg Marsellea, a upravo će Marseille i Paris SG u nedjelju igrati međusobno na Velodromeu.
Real u sudačkoj nadoknadi, asistencija Modrića
Nogometaši Real Madrida pobijedili su u 8. kolu Primere kod Levantea s 3:2 zahvaljujući dva pogotka u sudačkoj nadoknadi. U odličnoj i dramatičnoj utakmici domaćin je bio na pragu senzacije jer je u 90. minuti vodio s 2:1, a potom je Morata izjednačio, a Cristiano Ronaldo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Luke Modrića donio Realu pobjedu. Levante je dvaput vodio pogocima Babe (57′) i Nabila El Zhara (86′), a prvi zgoditak za kraljevski klub dao je Sergio Ramos u 61. minuti. Modrić je odigrao cijelu utakmicu za goste. Na ljestvici vode Barcelona i Atletico Madrid s po 21 bodom, a Real je treći s 19.