Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Antić: Vodite računa o općem dobru

04.10.2016. 22:00
Antić: Vodite računa o općem dobru


Tvrtke Marex Elektrostroj d.o.o. Zadar, Tankerska Next Generation d.d. Zadar i LTH Metalni lijev d.o.o. Benkovac dobitnici su Zlatne plakete Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar za 2015. godinu. Zlatnu plaketu za životno djelo dobio je jedan od najpoznatijih zadarskih gospodarstvenika, Stanislav Antić (87), koji je na jučerašnjoj Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća i dodjeli plaketa u hotelu Kolovare dobio najveći pljesak brojnih okupljenih.
Najuspješnijim gospodarstvenicima, ovogodišnjim laureatima, na sjednici su čestitili mnogobrojni okupljeni iz zadarskog javnog, političkog i gospodarskog života, među kojima su župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Božidar Kalmeta, saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar te brojni drugi.
Dario Jurin, predsjednik Županijske gospodarske komore Zadar, istaknuo je da su svi članovi Gospodarskog vijeća bili oduševljeni njegovim prijedlogom da plaketu za životno djelo dobije umirovljeni gospodarstvenik Stanislav Antić te da je zbog toga posebno sretan.
Kratki film o Antiću podsjetio je na njegov veliki doprinos gospodarstvu, ali i općem dobru grada Zadra, na zlatno doba SAS-a koji je pod njegovim upravljanjem od 1980. do 1990. ostvarivao 15 posto dobiti cjelokupne hrvatske privrede i zapošljavao 800 ljudi. Navedene su i najznačajnije donacije koje je SAS pod njegovim vodstvom tih godina darovao, koje su od velike važnosti i za današnje žitelje grada Zadra, kao što su brojna dijagnostička oprema za zadarsku bolnicu, izgradnja zgrade Pedijatrije s atomskim skloništem, donacije školstvu, medijima, Zračnoj luci Zadar, za obnovu Gradske lože, popravak crkve sv. Stošije, za novo Kazalište lutaka, razne sportske organizacije…
Svoje obraćanje Antić je započeo riječima da je prije Međugorja čudo bilo – SAS.
– Ponosan sam što sam u SAS-u odgojio ljude i doprinio društvenoj zajednici da živi malo bolje. Tako i vi koji ste danas ovdje, vodite računa o općem dobru. Razlike među bogatima i siromašnima stvaraju konflikte koji idu na štetu i jednima i drugima. Zato uzmite moj primjer kako se vladati prema onima koji nemaju i koji završe na ulici jer se to uvijek može dogoditi svakom od nas. Radite uvijek, da očuvate svoju egzistenciju, ali i na dobrobit svoje zajednice, istaknuo je Antić.