Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kaznena prijava Paolu Bajlu i Marku Petaniju

Autor: Suzana Bandić

04.11.2009. 23:00
Kaznena prijava Paolu Bajlu i Marku Petaniju

Foto: Filip BRALA



Lista Zadrana koje je prodajom skupocjenih automobila, plovila i stanova nasamario Ante Kurtović (28) danas je produljena za još četiri imena. No, za dvojicu od njih, nakon kriminalističke obrade policija je utvrdila kako su počinili kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju prijeteći Kurtoviću i njegovoj obitelji.
Riječ je o Paolu Paji Bajlu (30) i Marku Petaniju (27). Ante Kurtović je, navodno, prvome posredovao kod kupnje broda, a drugome je “sredio” povoljne uvjete za kupnju automobila. Njihova priča identična je kao i sve druge. Naime, nakon što su platili avans za automobil, odnosno brod, nisu u dogovorenom roku od Kurtovića dobili dokumentaciju za kupljenu robu. Za razliku od većine ostalih prevarenih klijenata ova dvojica su svoje nezadovoljstvo jasno dali do znanja Kurtoviću zaprijetivši njemu i njegovoj obitelji ukoliko ne ispoštuje dogovor.
Policija je po okončanju kriminalističkog istraživanja protiv obojice podigla kaznenu prijavu, no, kako su izvjestili iz PU zadarske, prijave idu takozvanim redovnim putem. Budući da je Kurtoviću određen jednomjesečni pritvor tužiteljstvo za osumnjičenike nije zatražilo pritvaranje jer u ovim okolnostima ne postoji opasnost niti za njega, a niti od utjecaja na svjedoke, što je zapravo u ovakvim slučajevima osnova za zadržavanje iza rešetaka.
Neslužbeno doznajemo kako je lista prevarenih višestruko veća od službeno zavedene u PU zadarskoj, no, kako je uglavnom riječ o visokopozicioniranim i uglednim Zadranima, čini se kako je kod njih sram što su nasamareni još uvijek jači od želje za obeštećenjem legalnim putem, pa se većina tek stidljivo i oprezno raspituje o cijeloj, ovoj u javnosti nazvanoj, “zadarskoj prijevari stoljeća”.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.