Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kup u vitrinama, Crikvenica u mislima

Autor: Šime Ćurko

04.11.2009. 23:00
Kup u vitrinama, Crikvenica u mislima

Foto: Filip BRALA



Četvrtu godinu zaredom Zadar Slad je pobjednik Županijskog rukometnog kupa, natjecanja u kojem godinama uz momčad iz Mocira sudjeluje samo Biograd uz napomenu da su lani nastupili i Arbanasi. To što u Zadarskoj županiji nema nijedne druge seniorske momčadi je tužan podatak, a još je tužnije kad se zna da će se takva situacija teško promijeniti u skorije vrijeme. Stoga se o nekoj rezultatskoj draži okršaja Zadrana i Biograđana ne može govoriti, premda će eto, ostati upisano: Zadar je osvojio prvi trofej ove sezone – Županijski kup.
Biograđani su u Mocire došli bez Punoša, Dumančića i Abramovića, tri važna igrača s kojima je momčad iz kraljevskog grada kudikamo jača. Bez obzira na to predstavili su se u dobrom izdanju i pokazali da nisu slučajno trećeplasirana momčad Druge lige. Zadrani nisu imali rješenja za Danijela Duvnjaka, koji je bio jednako opasan sa svih vanjskih pozicija. Odličan je na golu gostiju bio Tomislav Tomić, a biogradski je vratar zaslužio i epitet nositelja poteza utakmice. Dogodilo se to u 20. minuti kada je Tomić obranio najprije kontru Ninčeviću, a potom i zicer Brkljače, kojem se lopta odbila u ruke. Akciji je prethodio Troskotov gubitak lopte nakon što je signalizirao da je dobio udarac u lice. No, suci nisu reagirali, a domaći nisu smatrali shodnim prekinuti kontru. Istina, nisu ni morali, ali u duhu fair playa bilo je za očekivati da hoće.
Kad je riječ o Zadar Sladu teško da su Palekini igrači nešto posebno dobili nakon 60 minuta ogleda sa susjedima. Mučili su se Zadrani u prvih desetak minuta, prvi put poveli u 11. minuti (Humbolt za 7:6) i nakon toga sve je bilo stvar rutine. Posebno nakon što su domaći počeli nizati kontre koje fizički znatno slabiji Biograđani više nisu mogli pratiti. Najučinkovitiji u kontrama bili su Ninčević i povratnik Žeravica koji je pokazao da je, iako s ponekim kilogramom viška, spreman za nastavak sezone.
U nastavku igralo se uglavnom gol na gol, a Paleka je nakon što je dvije trećine utakmice na parketu držao nominalno najjaču postavu, u igru uveo Markića, Marinovića, Čirjaka, Vučkovića i Svorcinu i u tom smo razdoblju gledali potpuno ravnopravnu utakmicu.
I još jedan detalj. Marino Troskot, mladić koji igra na poziciji desnog krila u biogradskoj momčadi, odlično se nosio s Ivanom Niničevićem. Štoviše, Ninčević je rijetko s krila dolazio u situaciju za udarac, golovi koje je zabio bili su uglavnom iz kontri i sedmeraca. Pokazao je Ninčević i nekoliko nervoznih poteza, zaradio dva isključenja, a nije bio daleko ni od još jedne kazne od dvije minute i zadarski reprezentativac morat će u sljedećim utakmicama itekako pripaziti na neke svoje reakcije. Zadru treba Ninčević, ali mirni i staloženi Ninčević koji je koncentriran samo na svoju igru. Protiv Biograda takvi potezi nisu imali utjecaja na rezultat, ali ponovi li se takvo što u Crikvenici…
 


 ZADAR SLAD – BIOGRAD 37:28 (21:13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Pavić i Torbarina (oba Zadar).
ZADAR SLAD: Vučković 1, Jerak 5, Žeravica 8, Svorcina (2), Marinović 1, Peša 1, Balent (3), Brkljača 6, Čirjak, Humbolt 2, Markić 2, Bašić 1, Cota (7), Ninčević 10 (3). Trener: Roko Paleka.
BIOGRAD: Tomić (11+1), Mikas 1, Protega 3, Katuša, Troskot 3, Sakić 1, Pešić (1), Zorica 9 (5), Pelicarić 1, Vulinović 1, Duvnjak 9. Trener: Danijel Duvnjak.
Sedmerci: Zadar Slad 3 (4); Biograd 5 (6).
Isključenja: Zadar Slad 12 minuta; Biograd 8 minuta.




 PALEKA: NIŠTA POSEBNO


Roko Paleka, trener Zadar Slada: U hladnoj dvorani najvažnije je bilo da se nitko ne ozlijedi. Igrali smo 6-0 kao alternativnu zonu za utakmice u Dukat prvoj ligi. Željeli smo vidjeti i koliko može Žeravica, ali ukupno gledano ništa posebno iz ove utakmice nismo mogli izvući budući da smo znatno jača momčad od Biograda. Stoga sam i dao priliku svim igračima, a jedina dvojba pred Crikvenicu nam je Ivan Buovac koji ima problema s rupturom mišića i nismo sigurni hoće li biti spreman do subote.
Danijel Duvnjak, trener Biograda: Utakmica sa Zadrom bila nam je priprema za dvoboje koje nas uskoro očekuju u Drugoj ligi. Igrali smo bez imperativa i odigrali smo solidnu utakmicu koju je Zadar zasluženo pobijedio. Zadar je vidljivo kvalitetnija, fizički bolje pripremljena momčad sa znatno širim izborom igrača. Nažalost, bilo je i nekih prljavih poteza nekih zadarskih igrača i to bi u Zadru trebali riješiti sami sa sobom.


 NINČEVIĆU PRIČUVNI POZIV


Lino Červar objavio je popis kandidata za revijalnu utakmicu Hrvatske protiv selekcije Svijeta koja se u Areni Zagreb igra 2. prosinca. Na popisu je Tonči Valčić (Croatia osiguranje), a kao pričuve pozvani su, između ostalih, Ivan Ninčević i Josip Valčić, koji s bratom Tončijem igra u Croatia osiguranju. Tako je prvi put nakon Vladimira Jelčića (1996.) jedan igrač momčadi iz Mocira pozvan pod barjak. Červar je prednost pred Ninčevićem dao Manuelu Štrleku i Ljubi Vukiću (oba Croatia osiguranje).