Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dević: Četvrtu pobjedu uzeti već u subotu

04.11.2010. 23:00
Dević: Četvrtu pobjedu uzeti već u subotu


S Dubrovnikom moramo po starom dobrom prokušanom receptu. S maksimalnim zalaganjem i borbenošću dovesti se u situaciju da imamo kontrolu nad utakmicom – kazao je Dević


Pred Puntamičanima je dvoboj četvrtog kola u kojem će u subotu ugostiti momčad Dubrovnika. Na kontu zelenih su tri pobjede dok su gosti slavili dva puta i to oba puta na domaćem parketu. Za uzeti četvrti “skalp” sezone igrači Nevena Plantaka trebat će ponoviti igru iz tih pobjedničkih utakmica, a ne ono neuvjerljivo izdanje iz prošlog kola kad su u Trogiru visoko poraženi. Dosta je u toj utakmici nedostajalo energije koja je često izražena u njihovim nastupima. Tome je djelomičan razlog i ne baš bajna situacija s ozljedama. Srećom jedan od tih dugo iščekivanih igrača s bolovanja je i Ante Dević koji se u posljednje dvije utakmice pomalo vraća na svoje staro mjesto u momčadi.
– Dolazim pomalo sebi, nije to još ono pravo, no iz utakmice u utakmice osjećam napredak. Iako sam po napucima liječnika trebao još ostati izvan terena zbog kompleksne ozljede tetive u zglobu. Trebalo je čekati da zaraste, no odlučio sam riskirati te sam tako već u sastavu i spreman sam pomoći suigračima.
Pomoć će vam uistinu trebati, jer ni ostali bitni igrači nisu pošteđeni tegoba sa zdravljem.
– U Trogiru se najbolje osjetila ta energetska desetkovanost. Škifić, Pavić, Šarlija su načeti i nepripremljeni. Troskota nema već duže vrijeme, a i ja osjećam da mi fali snage i da još nisam onaj stari kad sam na parketu. Kad uz to pridodamo neiskustvo koje nas obilježava kao iznimno mladu momčad onda nije čudo što smo morali priznati Trogiranima visoku pobjedu.
Ipak, da vam je netko ponudio prije početka prvenstva tri pobjede u četiri kola, sigurno se ne biste ni minute dvoumili. Dubrovnik je prilika za hvatanje četvrte od pet.
– Imali smo dobar start. Poklopilo se da igramo prvu doma i kad nakon toga slaviš u gostima, onda je logički dolazila i treća pobjeda. Poraz je došao i to je bilo za očekivati, no moramo sad gledati kako prvenstveno održati Jazine netaknute. Stoga s Dubrovnikom moramo po starom dobrom prokušanom receptu. S maksimalnim zalaganjem i borbenošću dovesti se u situaciju da imamo kontrolu nad utakmicom.
Dubrovčani imaju nekoliko sezona kontinuitet sastava te su stoga dobro uigrani.
– Promijenili su trenera, no većina igrača je tu godinama te ih krasi to iskustvo uz koje ide uigranost. Odlično se poznaju i to im je najveća kvaliteta. Tu su stari znani igrači poput Lučića, Larača, Vranješa, Perića, Oštrića, a stigao im je i mladi reprezentativac Došen. Primjetno je njihovo dizanje u formi, a dvije pobjede protiv Zaboka i Kvarnera na svom parketu su dokaz da vrijede svakog upozorenja – zaključio je Dević.