Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Noć kazališta posvećena dramskim umjetnostima

04.11.2010. 23:00
Noć kazališta posvećena dramskim umjetnostima


Drugu godinu za redom zadarska kazališta sudjeluju u nacionalnom projektu Noć kazališta koja se održava 20. studenog u 23 grada, odnosno u 53 institucije. Noć kazališta je manifestacija posvećena dramskim umjetnostima, a cilj joj je okupiti sva kazališta Hrvatske i Europe i u njihove prostore privući što veći broj posjetitelja.
U noći u kojoj kazališta otvaraju vrata posjetiteljima, drugačije negoli je to uobičajeno, makar ne previše, dva zadarska kazališta nude prigodan program.
U HNK Zadar očekuje nas još jedna izvedba predstave “Teštament”, u izvedbi Glumačke radionice HNK Zadar. Početak će biti u 20 sati, a u 24 sata HNK Zadar organizira koncert pod nazivom “Jazz round midnight”, uz nastup Boška Petrovića & Black Coffee feat. Martine Thomas.
Predstavama “Bijeli jelen” i “San putujućeg glumca” Kazalište lutaka Zadar i ove godine sudjeluje u Noći kazališta. Uz KLZ lani su u ovoj manifestaciji sudjelovala još 42 profesionalna kazališta iz 21 hrvatskog grada koja su izvela 85 kazališnih predstava i 55 različitih popratnih programa (radionice, izložbe, okrugli stolovi, koncerti…). Programe je posjetilo 30.000 gledatelja. U projekt su se ove godine uključile još dvije države – BIH i Slovačka.
“Bijeli jelen” igra u 17 sati, a “San putujućeg glumca” u 19 sati.
Naravno, ne treba ni naglašavati kako je ulaz na sva događanja besplatan.