Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pinturu odgođena rasprava zbog nedolaska zastupnika tužiteljstva

04.11.2010. 23:00
Pinturu odgođena rasprava zbog nedolaska zastupnika tužiteljstva


Tužiteljstvo je trebalo urediti optužni prijedlog, staviti kaznenu sankciju, predložiti dokaze bez kojih se optuženik ne može izjasniti o krivnji, a kako se nitko nije odazvao raspravi, suđenje je odgođeno


Zbog nedolaska zastupnika tužiteljstva na glavnu raspravu u četvrtak je na Općinskom sudu u Zadru odgođeno suđenje Gojku Pinturu, bivšem ravnatelju Parka prirode Vrana. Riječ je o ponovljenom postupku koji se protiv Pintura vodi zbog zloporabe položaja i ovlasti u vrijeme dok je bio upravitelj Parka prirode Vrana, a za koje mu je već donesena nepravomoćna presuda na biogradskom sudu. U žalbenom postupku dio prvotne presude vraćen je na ponovno suđenje koje je zbog preustroja sudova kojim je prije tri godine ukinut Kazneni odjel na Općinskom sudu u Biogradu, sada dodijeljen sutkinji Općinskog suda u Zadru Ani Zrilić.
– Današnja rasprava se odgađa s obzirom na to da se nije odazvao zastupnik Državnog odvjetništva koji bi se prema naznaci višeg suda trebao angažirati oko činjeničnog opisa i eventualno ga izmijeniti budući da je riječ o ponovljenom postupku gdje je optužni prijedlog djelomično već pravomoćno presuđen. Tužiteljstvo bi se trebalo izjasniti i u svezi dokaznih postupaka koje žele provesti te staviti prijedlog o kaznenoj sankciji s obzirom da se sada sudi za samo jedno djelo od dva u stjecaju. Dok se optužni prijedlog ne uredi i ne naznači o kolikoj je materijalnoj koristi riječ ni optuženik se ne može izjasniti o krivnji – konstatirala je sutkinja Zrilić s čime se složio i Milan Petričić, novi Pinutrov branitelj koji će zamijeniti dosadašnjeg Mislava Peru. Na raspravi je u ime oštećene javne ustanove Parka prirode Vrana nazočio Pinturov nasljednik Ivica Prtenjača.
Suđenje se nastavlja 12. listopada u 10.30 sati.