Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sindikat Sojare ispituje okolnosti pronevjere

04.11.2010. 23:00
Sindikat Sojare ispituje okolnosti pronevjere


Ani Lovrić naloženo je da u roku od sedam dana svu dokumentaciju za razdoblje od 2003. do 2007. godine preda financijskom Odboru Sindikata PPDIV-a kako bi se sačinilo konačno izvješće i utvrdio točan iznos koji je iz sindikalne kase Sojare pronevjerila


Iza zatvorenih vrata tvrtke Sojara u Gaženici jučer je održan sastanak članova sindikata te tvrtke s regionalnim povjerenikom i predstavnicima financijskog Odbora Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrani, duhanskoj industriji i vodoopskrbi (PPDIV) RH. Razgovaralo se o “vrućoj” temi, odnosno pronevjeri novca iz sindikalne kase Sojare za koju se osnovano sumnjiči Anu Lovrić, donedavnu sindikalnu povjerenicu Sojare.
Iako je svu dokumentaciju i poslovne knjige iz sindikalne podružnice Sojare još krajem prošlog mjeseca preuzeo financijski Odbor Sindikata PPDIV u Zagrebu radi revizije i sastavljanja izvješća, oni to zaključno s jučerašnjim danom nisu uspjeli zaključiti jer je utvrđeno kako dokumentacija nije kompletna. Stoga je Lovrić, kako neslužbeno doznajemo, naloženo da u roku od sedam dana prikupi svu dokumentaciju za razdoblje od 2003. godine pa do 2007. godine i dostavi ju povjerenstvu, a u protivnom, zaprijećeno je poduzimanjem drugih mjera, sukladno Pravilniku i Statutu tog sindikata.
Nakon što je uhvaćena u nedjelju, Lovrić je 20. rujna ove godine dala pismenu ostavku na sve funkcije u tom sindikatu, a prema još uvijek neslužbenim informacijama, sumnjiči se da je tijekom svog mandata prisvojila više od 100 tisuća kuna iz sindikalne kase Sojare. Navodno je riječ o novcu od članarina te dvogodišnjoj renti za ogrijev koju je ona, umjesto na račun tvrtke u Gaženici s kojom je Sindikat Sojare imao ugovor za kupnju drva za ogrijev, uplatila na svoj osobni račun.
Predstavnici sindikata PPDIV-a koje je postupak njihove kolegice zatekao najavili su kako će sa svim podacima izići u javnost čim se okonča revizija i sastavi izvješće. O daljnjoj sudbini bivše povjerenice i njezinu ostanku u tvrtci odlučivat će rukovodstvo te tvrtke na čelu s direktoricom Metkom Stipčević, koja ovoh dana nije bila raspoložena s novinarima razgovarati o ovoj nezahvalnoj temi.