Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Zadru uskoro studij međunarodnih odnosa i diplomacije

04.11.2010. 23:00
U Zadru uskoro studij međunarodnih odnosa i diplomacije


Natječaj za prijavu na ovaj studij otvoren je od 9. listopada i traje do 15. studenoga, a s Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku kažu da već sada imaju više od dvadeset prijava


Sveučilište u Zadru nastavlja s trendom osnivanja novih studija i studijskih programa za svoje studente. U suradnji s Međunarodnim sveučilištem u Dubrovniku (Dubrovnik International University – DIU) na Sveučilištu u Zadru pokreće se redoviti i izvanredni diplomski sveučilišni studij za stjecanje zvanja magistra međunarodnih odnosa i diplomacije. Natječaj za prijavu na ovaj studij otvoren je od 9. listopada a traje do 15. studenoga, a kako su nam rekli s Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku, već sada imaju više od dvadeset prijava.
U Dubrovniku je potražnja za studijem međunarodnih odnosa i diplomacije velika, a osim iz Hrvatske studenti se često prijavljuju i iz inozemstva. Program studija na Sveučilištu u Zadru bit će isti kao i onaj u Dubrovniku uz iznimku da će studenti u Zadru moći studirati i na hrvatskom jeziku. Predavanja na engleskom bit će organizirana u slučaju kada se radi o stranom predavaču. Uvjeti za upis su završen sveučilišni preddiplomski studij ili završen četverogodišnji dodiplomski studij. Studenti će moći pohađati nastavu kao redovni ili izvanredni, a kao i većina diplomskih studija trajat će četiri semestra. Prva dva pohađat će predavanja i polagati deset ispita, treći semestar obavljat će praksu u institucijama koje su u srodnosti sa studijem, dok je posljednji semestar rezerviran za pisanje magistarskog rada.
Cijena: prava sitnica, svega 6.000 eura godina. Olakšica od 50 posto na cijenu za studente koji su preddiplomske studije završili na Sveučilištu u Zadru. S Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku kažu nam kako je interes za studij u Zadru već sada velik, a bit će i veći s obzirom da prijave još traju.
– Bitno je znati da se radi o sveučilišnom studiju, a student koji završava stječe naziv magistra znanosti. S obzirom na skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ovo je odlična prilika za obrazovanje kadra koji će raditi u novoosnovanim institucijama, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, rekla je Nada Rajić, tajnica Međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku.
Prijave se mogu slati poštom ili se prijaviti može putem online obrasca. Natječaj sa svim informacijama objavljen je na službenim stranicama Sveučilišta u Zadru. Nastava bi trebala početi krajem studenoga.