Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Od nas dvoje, kom’ je teže

04.11.2011. 23:00
Od nas dvoje, kom’ je teže


Ne očekujem da će se problemi Karlovca odraziti na njihovu igru na terenu – kaže Dalibor Zebić


U problemima je Karlovac, u problemima je i Zadar. U Karlovcu gotovo da i ne treniraju, a u Zadru jedva da će naći 18 igrača za put u grad na četiri rijeke. Od nas dvoje kom’ je teže, zapjevao bi Mišo Kovač u svojoj uspješnici “Ti si pjesma moja duše”.
– Teško je i nama i njima – kaže Dalibor Zebić, trener Zadra koji ne smatra da će aktualna situacija u Karlovcu biti od pomoći njegovoj momčad da nekako dođe do bod(ov)a.
– Ne očekujem da će se problemi Karlovca odraziti na njihovu igru na terenu. Slično raspoloženje su imali i prije Hajduka pa su sa Splićanima odigrali najbolju utakmicu jeseni. Ne vjerujem da će u Karlovcu biti velikih promjena u odnosu na momčad koja nas je pobijedila u Kupu. Oni će igrati za svoj gušt, bez posebnog opterećenja unatoč teškoj bodovnoj situaciji.
Silazna putanja nakon velikih 2:1 na Stanovima protiv Dinama zabrinula je Zebića. I ne samo njega.
– Protiv Cibalije i Slaven Belupa smo odigrali jako loše, posebno protiv Koprivničana. Kao da u tim dvobojima nije bilo ni borbenosti ni motiva. Zapravo, ničega od onoga što nas je nosilo protiv Dinama.
Sastav Zadra opterećen silnim izostancima u Karlovcu će tražiti put do pobjede. S kojim igračima?
– Ovaj put igrat ćemo s dva napadača budući da će od prve minute u momčadi biti Ivančić i Santini. U sredini nemamo Begonju i Suraća, a još nisam odlučio hoće li igrati Ćurjurić ili Mršić. Njih dvojica sigurno neće zajedno biti u prvih 11, kao što je to bilo protiv Slavena. Očekivao sam da ćemo s njima dvojicom i Begonjom imati dominaciju prema naprijed, ali se to nije dogodilo. I Ćurjurić i Mršić stalno su tražili loptu u noge, previše su se izdvajali iz igre i zato moramo tražiti druga rješenja.
Njih baš i nema previše.
– Ima ih koliko ih ima. Sarića ćemo staviti na zadnjeg veznog, a nakon razgovora sa Marijom Bilenom dogovoreno je da će on ipak igrati. Rekao sam mu da mora stisnuti zube bez obzira na to što nije najspremniji jer nemamo nikakvih drugih mogućnosti u obrani. Bilen će biti korektor, a Con i Jonjić stoperi. Možemo se samo nadati da nam se neće dogoditi neka ozljeda obrambenih igrača jer tada ćemo stvarno biti na mukama.
Rijeka i Slaven Belupo na Stanovima su Zadru zabili gol u prvoj minuti. Dogodi li se nešto slično u Karlovcu Zebićevoj se momčadi loše piše.
– Ovaj put očekujemo da ćemo mi biti ti koji ćemo zabiti gol u ranoj fazi utakmice. Na taj način bismo smirili Karlovac jer se u igri momčadi koja praktički tjedan dana ne trenira ne može očekivati posebna taktička disciplina. Karlovac protiv nas neće biti motiviran kao protiv Hajduka, ali ni mi nemamo takvu kvalitetu da bilo kojeg protivnika, pa i ovakav Karlovac, pobijedimo bez punog angažmana – zaključio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Bilen, Con, Jonjić – Maruna, Sarić, Banović, Mršić, Šare – Ivančić, Santini. Pričuve: Gluić, Matošević, Gržan, Muić, Jurjević, Ćurjurić.


Šare: Moramo ići na pobjedu




Perica Šare u Karlovcu će igrati na lijevom boku. Njegova računica za današnju utakmicu je ovakva:
– Moramo od početka ići na pobjedu, a ne razmišljati samo o tome kako ne izgubiti. Karlovcu trebamo pokazati da smo došli po tri boda.
Kako to i ostvariti?
– Pokazalo se u nizu situacija ove polusezone da nismo najbolje reagirali, posebno nakon što bismo u početnom dijelu utakmice primili gol. Iznimka je bila samo utakmica protiv Dinama. Nažalost, pokazujemo dosta psihološke nestabilnosti u igri i to nam protiv Karlovca može biti veći problem i od protivnika.
Pobjeda bi Zadar ponovno gurnula prema sredini ljestvice. Sve ostalo, uključujući i podjelu bodova, ne čini se dobrim izborom.
– Tri boda bi bila velika stvar. S druge strane, ako izgubimo padamo u zonu ispadanja, a to moramo izbjeći kako god znamo.


Bez gola u Karlovcu u Prvoj HNL


U Prvoj HNL Zadar je dvaput gostovao u Karlovcu i oba puta izgubio i to bez postignutog gola (0:2, 0:1). U sličnoj situaciji u kojoj je danas Karlovac je bio i 2005. kada je dvoboj 19. kola Druge lige (26. studenoga 2005.) na stadionu uz Koranu završio pobjedom Zadra 5:0. Bila je to utakmica koja će ostati zabilježna i kao debi Marina Tomasova u dresu Zadra.
Za Zadar su tada nastupili: Subašić, Jurić, Sikirić, Milin, Surać, Ljuta, Župan (od 72′ Oštrić), Duilo, Jurjević, Bašić (od 82′ Tomasov), Terkeš (od 61′ Aničić). Trener: Jakov Pinčić.