Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Rijeka je viša razina

04.11.2011. 23:00
Rijeka je viša razina


Split 0:3, Opatija 0:3, Rijeka? Odbojkašima Zadra na gostovanju u 5. kolu Prve A lige bit će teško zaustaviti negativan ovosezonski učinak na strani. Riječani su u prva četiri kola ostvarili tri pobjede i jedan poraz (u 1. kolu kod kuće protiv vodećeg Rovinja 1:3) i sa devet bodova na četvrtom su mjestu na ljestvici. Da je Rovinj trenutačno viša razina od Rijeke potvrđuje i rezultat prve utakmice četvrtfinala Kupa u kojoj je Rovinj na Trsatu pobijedio Rijeku 3:0. Kako bilo, svaki osvojeni set za Zadar bi u Rijeci bio veliki doseg.
– Rijeka je kvalitetnija momčad od nas, kao što je to i Sisak koji nas je na Višnjiku pobijedio u prošlom kolu. Međutim, ono što smo odigrali protiv Siska bilo je jako loše, zapravo katastrofalno i to nam se u Rijeci ne smije ponoviti. Teško je očekivati da možemo pobijediti, ali moramo odigrati mnogo bolje – kaže Stipe Belić, zadarski libero koji u Rijeci vidi priliku za uigravanje za neke buduće utakmice.
– Moramo tražiti bodove u utakmicama s klubovima koji su u donjem dijelu ljestvice, a čija kvaliteta nije iznad naše. Da bismo to ostvarili, potrebno je da i u dvobojima s momčadima poput Rijeke i Siska budemo mnogo bolji, a ne da tako lako gubimo poene i utakmice, kao što smo to sebi dopustili protiv Siska – zaključuje Belić.
Put Kvarnera Zadar će krenuti bez bolesnog Ivana Škare, a vrlo vjerojatno i bez Josipa Viduke koji ne trenira posljednjih dana.
Raspored 5. kola: Rijeka – Zadar (5. studenoga, 18 sati), Varaždin Volley – Opatija, Mursa Pan P.I. – Split, Vukovar – Karlovac, Zagreb – Rovinj, Šibenik – Daruvar, Sisak – Centrometal.


Goran počinje u Drugoj ligi


Konačno će i odbojkaši Gorana početi sezonu. U 1. kolu Druge lige – jug Bibinjci su u subotu (17 sati) domaćini drugoj momčadi Mladosti Marine Kaštela. Druga liga ima svega pet momčadi koji će igrati dvokružno (10 kola) tako da će svaki sastav imati tek osam utakmica u sezoni. No kakva je situacija bila, dobro da se i takva liga uspjela organizirati. Goran u sezonu ulazi bez Roka Frleta i Davida Bugarije, koji su otišli u Zadar, a kad je riječ o ostalim igračima tek treba vidjeti tko će se odazvati Vici Fuzulu, treneru. Goranu bi svakako cilj trebao biti prvo mjesto jer životarenje u ovakvoj ligi i nema puno smisla.
Odbojkašice Zadra u 4. kolu Prve B lige u nedjelju (17 sati) su domaćini Bilju, ovogodišnjem debitantu u ligi. Oba sastava nakon tri kola imaju pobjedu i dva poraza.