Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Most suradnje sazdan od plesa i pjesme

04.11.2013. 23:00
Most suradnje sazdan od plesa i pjesme


KUD Branimir je bogatstvo baštine Ravnih kotara i Bukovice, spletom pjesama i plesova svoga kraja prikazao u susjednoj BiH, na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji 17. Uskopaljske jeseni.
– Željeli smo domaćinima i njihovim brojnim gostima pokazati dio naše kulturne baštine, naše tradicije koju održavamo u gradu u srcu Ravnih kotara i Bukovice, kazala je Ksenija Čirjak, predsjednica KUD-a Branimir.
U osam dana trajanja manifestacije, organizatori su u Uskoplju pripremili doista raznovrstan program, od književnih, dramskih, likovnih i izložbenih večeri preko projekcija filma i dječjeg festivala do sportskih natjecanja.
– Zadnji dan je započeo pučkom misom. Zaigralo se i kolo u dvorištu OŠ Uskoplje, a onda je slijedio mimohod i molitva na spomen-obilježju poginulim braniteljima, objašnjava Čirjak. Program se nastavio u sportskoj dvorani gdje je uz ovdašnje mažoretkinje dvanaest KUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske izvelo svoje tradicionalne plesove i pjesme.
– Bit cijele priče je upoznavanje i druženje Hrvata, bez obzira na to gdje žive, razmjena pozitivne energije, most suradnje kroz pjesmu i ples, poručuje Čirjak.