Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Suđenje za paljevinu automobila u Benkovcu: Grgas se ne sjeća tko mu je slao novac

04.11.2013. 23:00
Suđenje za paljevinu automobila u Benkovcu: Grgas se ne sjeća tko mu je slao novac


Zbog optužbi da je naručio paljevinu audija A6 u vlasništvu benkovačkog ugostitelja jučer je na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru sjeo Oliver Begović (32), a do njega Toni Grgas (22), optužen da je tu narudžbu i realizirao. Za razliku od Grgasa koji je nakon čitanja optužnice kazao kako se osjeća krivim, Begović je negirao da s paljevinom u kojoj je na koncu izgorjelo sedam automobila i nastala šteta veća od 200 tisuća kuna ima bilo kakve veze.
– Ja nemam ništa s tom paljevinom niti sam imao ikakvog razloga naručiti od Grgasa da potpali Jakovu Ledenku automobil. S njim sam godinama bio jako dobar, a u njegovoj kući sam bio kao u svojoj. On je tri godine vozio automobil mog oca koji mu je na koncu i platio, a kad je tek otvorio lokal u Benkovcu i bio u stisci s novcem, ja sam mu besplatno radio nekoliko mjeseci, ispričao je jučer u sudnici Begović, pojasnivši ujedno i gdje se kretao u vrijeme paljevine, nešto prije i poslije.
Kako je posvjedočio, neko vrijeme je bio u inozemstvu, u Kanadi konkretno, i to s nevjenčanom suprugom. Tražili su posao, a kad ga nisu našli, vratili su se. U Torontu su stanovali u stanu koji je prije njih koristio Grgas, a Begović je ispričao kako je on unaprijed platio stanarinu i da mu je on obećao kako će mu čim bude mogao barem dio tog novca vratiti.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU