Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Talent imaju, nedostaje im još “samo” koncertna dvorana

04.11.2013. 23:00
Talent imaju, nedostaje im još “samo” koncertna dvorana


Glazbena škola Blagoje Bersa ima razloga ponositi se svojim radom. Pokazao je to i koncert bivših učenika ove škole, sada studenata glazbe održan u nedjelju u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Uz pohađanje zadarske glazbene škole mladim je glazbenicima zajedničko i osvajanje brojnih nagrada na natjecanjima na državnim, regionalnim pa čak i međunarodnim natjecanjima. Zadarska publika imala je zapravo jedinstvenu priliku na jednom mjestu slušati najperspektivnije hrvatske mlade glazbenike koji će svojim daljnim školovanjem, te sudjelovanjem na brojnim seminarima kod uvaženih profesora i glazbenika tek pokazati ono najbolje od sebe i ostvariti najznačajnije uspjehe.
– Svi smo ponosni, i njihovi roditelji i mi njihovi nastavnici jednostavno cvjetamo večeras. I naši sadašnji učenici, od kojih je veliki broj njih u publici, vide prema čemu se jednoga dana i sami kreću. Kad čuju njihovu virtuoznost i kako oni sviraju naravno da dobiju motivaciju jer vide i sebe kakvi će biti jednoga dana, rekla je ravnateljica GŠ Blagoje Bersa Branka Višić Karavida koja je s ponosom slušala bivše učenike koje je tek nedavno ispratila iz Zadra.
Kome predvidjeti najblistaviju budućnost, nije mogla reći.
– Meni su oni svi u srcu, a što se tiče karijere, osim darovitosti ponekad je tu potrebno i dosta sreće tako da je teško biti prorok, kaže Višić Karavida.
No, po onom što se moglo čuti za vrijeme koncerta pred većinom ovih glazbenika skrivaju se velike koncertne dvorane, bilo da će u njima nastupati sami, bilo u nekakvom orkestru, ansamblu i slično.