Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prostitutke su usluge pružale u domovima, na parkinzima, jahtama…

04.11.2016. 23:00
Prostitutke su usluge pružale u domovima, na parkinzima, jahtama…


Zbog organiziranja prostitucije na širem zadarskom području tijekom prošlog ljeta Općinsko državno odvjetništvo u Zadru optužilo je četiri osobe – »madam«, frizerku i vlasnicu kafića uz nogometni stadion u Zadru, 30-godišnju A.B. iz Pridrage, keramičara i vojnog umirovljenika D. J. (49) iz Zadra, vlasnika obrta S. L. iz Biograda (35) i dostavljača pizze E. R. (30) iz Zadra.
Istražujući organiziranu prostituciju, koja je okončana 18. kolovoza uhićenjem ukupno 13 osoba, od kojih sedam prostitutki, zadarska policija je otkrila da se klijentima uz seksualne usluge udovoljavalo i nabavkom kokaina. Tako su uz 49-godišnjeg D. J. istom optužnicom zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama optuženi i dvoje Zadrana – autolimar J. V. (38) i frizerka I. Č. (30), a na optužnici se našlo i kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici, Europske unije za što su optuženi »madam« A. B. i nezaposleni 36-godišnjak iz Poličnika T. B., koji već ima podeblji dosje te je višestruko osuđivan mahom zbog imovinskih delikata.
Oni su omogućili 38-godišnjem J. M., državljaninu BiH, prelazak državne granice i boravak u Poličniku u kući T. B., kojemu je zauzvrat obavljao građevinske radove, iako su znali da je on prognan iz Hrvatske još prije nekoliko godina, nakon što mu je postala pravomoćna presuda u trajanju od deset godina zatvora zbog držanja ženske osobe u ropstvu i seksualnog iživljavanja nad njom.
ODO tako 30-godišnju A.B., označenu kao »madame« u lancu prostitucije ljetos na jahtama, u stanovima i automobilima, pa čak i jednoj autoškoli na području Zadra, Sukošana i Paga, tereti za ukupno četiri kaznena djela protiv spolne slobode prostitucijom. Prema optužnici, u pet je navrata kazneno djelo počinila zajedno s 49-godišnjim D. J. kojeg je upoznala prije nekoliko godina, još dok je bila zaposlenica u jednom zadarskom kafiću. Njih su dvoje organizirali pružanje seksualnih usluga koje je je odradilo nekoliko djevojaka, s tim da je i sama »madam« sudjelovala. Njoj se na teret stavlja da je 3. i 4. kolovoza podvodila ženu nadimka “Tina Bombulina” i zajedno s njom pružila seksualne usluge dvojici muškaraca sa zadarskog područja. Klijenti su ih pokupili automobilom ispred kafića u vlasništvu »madam« i odvezli u Lun na otoku Pagu, gdje su na motornom brodu muškarcima priuštile nekoliko sati seksualnog uživanja, i to naplatile po 400 eura, s tim da je A. B. od »kolegice« uzela još pola njezine zarade zbog posredovanja.
Sto eura za posredovanje uzela joj je i nekoliko dana kasnije, kad joj je sredila mušteriju koju je ova »obradila« u automobilu na parkiralištu jednog trgovačkog centra.
Drugookrivljeni D.J. optužen je da je na traženje više muških osoba tijekom lipnja i srpnja kontaktirao nekoliko ženskih osoba za koje je znao da će biti spremne pružiti seksualne usluge za novac, ali i uz uvjet da njemu isplate dio honorara, koji je i primio. Na teret mu se stavlja organizacija dviju masaža s »happy endom« u stanovima na području Zadra, 15-minutna seksualna usluga u automobilu na parkiralištu Porezne uprave Zadar za iznos od 500 kuna, ali da je »noćne dame« slao i na kućne adrese nekih klijenata u Zadru, pa čak i u jednu zadarsku autoškolu. S »madam« je prema optužnici organizirao seksualne usluge četvorici stranih državljana u trajanju od 45 minuta na jahti, za što je svaka dobila 500 eura, od čega je njemu pripalo 200. I sa S. L. je organizirao pružanje seksualnih usluga na jahti, što je »madam« odradila s još jednom djevojkom, a zaradu su također podijelili.
Četvrtookrivljeni E.R. optužen je jer je za dvojicu »frendova«, stranih državljana, preko D.J. posredovao u pronalasku »majstorica« najstarijeg zanata i za to primio proviziju od 200 eura. Druga žena koja se našla na ovoj optužnici, 30-godišnja frizerka i 38-godišnji autolimar J.V., optuženi su jer su na traženje D.J. za njegove »frendove«, kojima je sredio seksualne usluge, pribavili 4 grama kokaina za iznos od 2.000 kuna.
Svi optuženi nalaze se na slobodi s tim da je prvooptužena A. B. nakon uhićenja provela osam dana u zadarskom istražnom zatvoru, a drugooptuženi D. J. 20 dana.
Nakon pravomoćnosti optužnice spis će biti dodijeljen sucu na daljnje postupanje.