Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prožet njujorškim duhom

Autor:

04.12.2009. 23:00
Prožet njujorškim duhom

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Arsenalu je u četvrtak navečer otvorena izložba fotografija “New York”, prva samostalna izložba Jakova Baričića. Nastala je kao rezultat boravka autora u tom gradu, gdje je on, prožet njujorškim duhom, iskoristio priliku prenijeti kroz objektiv svoju percepciju grada koju nam iznosi na 30 odabranih fotografija. Fotografijom dominira isključivo arhitektura, te prepoznatljivi detalji i lokacije, kao što su Rockefeller center, Subway, Time Square, Peta avenija i Radio City Hall.
Nives Rogoznica, suradnica u Odnosima s javnošću Arsenala, istaknula je zadovoljstvo što je Baričićeva prva samostalna izložba postavljena upravo u Arsenalu.
– Promoviramo jedan novi galerijski prostor i još jednom naglašavam zadovoljstvo što smo mogli ugostiti Jakova u našem prostoru, kazala je Rogoznica.
Jakov Baričić, kojem je ovo prva samostalna izložba, svoje je akademsko obrazovanje usavršio u New Yorku na “New School, Parson-section”, gdje je istodobno radio na projektu “Runway” pod vodstvom poznate njujorške fotografkinje Angelice Glass. Također je sudjelovao u projektu “Peers Gallery” s Robertom Sinskeyjem, Stevenom Meiseli i Larissom Goldston. Više informacija o ovom fotografu možete naći na www.jakovbaricic.com
Izložba ostaje otvorena do 3. siječnja.