Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Traži se peta domaća pobjeda

Autor:

04.12.2009. 23:00
Traži se peta domaća pobjeda

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Vrlo su neugodna momčad i trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani ako mislimo nastaviti naš niz nepobjedivosti u Jazinama – kaže Plantak


Pred peti domaći susret ove sezone u redovima Borik-Puntamike je samo jedan zadatak, ubilježiti petu pobjedu. Na drugoj strani će se naći Dubrovčani koji za razliku od svojih domaćina peti puta ove sezone gostuju i sigurno žele nastaviti dobar ritam koji imaju s dvije pobjede u posljednje tri utakmice. Nadati se bodovima u Jazinama ipak je jedna od težih misija u A-1 ligi, jer Puntamičani slove kao vrlo negostoljubiv domaćin (prošle sezone izgubili u 14 utakmica od Cedevite, Alkara i Kvarnera)te su uz Dubravu jedini neporaženi na svom parketu ove sezone. Ipak statistika nije ono s čime se zamara Neven Plantak strateg Puntamičana, već kako u 40 minuta postići da njegova momčad zabije barem jedan poen više od Dubrovnika.
– Posljednje tri utakmiceDubrovnčani se osjetno dižu u formi i ubilježili su dvije pobjede iako su vrlo loše startali u prvenstvu. Razloge tome treba tražiti u činjenici da su najkasnije od svih započeli pripreme i imali su nesreću da im raspored nije išao na ruku. Ovo će im biti već peto gostovanje u osam kola i oni će se uzdizati kako sezona bude odmicala. Zadržali su gro momčadi od prošle sezone kad su ušli u Ligu za prvaka izuzev Amerikanca Prejeana te su ove sezone u posljednja tri kola najavili dizanje na ljestvici pobjedama nad kvalitetnim Trogirom i Zabokom – nahvalio je Plantak Dubrovčane koji sigurno ne stižu u Zadar s uzdignotom bijelom zastavom, a cilj je Plantaka i njegovih igrača otupiti njihove vedete koje su već godinama na okupu predvođene trenerom Darkom Kunceom.
– Imaju uglavnom tih osam igrača koje Kunce najviše koristi i među nima je četvorica iskusnijih: Vranješ, Karač, Lučić i Ščepanović dok imaju plejadu odličnih mladih igrača koji su stasali ove sezone u stožerne igrače poput Perića (brat od Hrvoja, prvotimca Zadra), Radića, Oštrića i braće Hajdića. Vrlo su neugodna momčad i trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani ako mislimo nastaviti naš niz nepobjedivosti u Jazinama.
Jeste li konačno kompletni?
– Na našu nesreću nismo. Neće po treći put ove sezone biti Olivarija koji još od završetka utakimce s Kaštel galerijom nije trenirao. Ipak, tko god istrči na parket trebat će dati sve od sebe, jer bez maksimalnog angažmana, pogotovo u obrani ne možemo s niti jednom momčadi u ligi izaći na kraj. Ovo nam je posljednja ovogodišnja utakmica u Jazinama i željeli bi zaključiti godinu s pobjedom, a i lakše bi nam bilo odigrati sljedećeg vikenda protiv Svjetlosti u Slavonskom Brodu – kazao je za kraj Plantak.