Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kosor: Postigli smo dobar rezultat

04.12.2011. 23:00
Kosor: Postigli smo dobar rezultat


Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je večeras kako je stranka na “najtežim parlamentarnim izborima do sada” postigla dobar rezultat i naglasila kako u svom naumu nisu uspjeli oni koji su “htjeli da HDZ padne na minimalni postotak i onda polako nestane s političke scene Hrvatske”.
Kosor je uputila zahvalu svim biračima, koji su HDZ-u dali svoj glas, a pred okupljenim stranačkim aktivistima u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (HDLU), koji su njen govor u više navrata pozdravili burnim pljeskom, poručila je da HDZ “od ovog trenutka počinje raditi na pobjedi na sljedećim izborima”.
“Želim u ime stranke reći da su ovo bili najteži izbori do sada, u koje smo ušli u potpuno neravnopravnom položaju i u kojima nam nije bila omogućena ravnopravna utrka”, rekla je Kosor dodajući da su mediji davno prije ove parlamentarne izbore “proglasili završenima”.
Pojedini mediji su se stavljali na stranu naših protivnika, dodala je Kosor i naglasila kako je HDZ, uza sve to, unatoč neregularnim uvjetima u kojima su se izborna pravila kršila i na sam dan izbora, postigao dobar rezultat.
“U svoj toj iznimno teškoj borbi i apsolutno nemogućim uvjetima postigli smo dobar rezultat”, poručila je, naglasivši da nije uspio naum mnogih da se HDZ ponizi i baci na koljena.
“Dakako da rezultatima nismo do kraja zadovoljni, no u uvjetima u kojima smo radili ovo je dobar rezultat. Glavno je da nisu uspjeli da HDZ padne na minimalni postotak i onda polako nestane s političke scene Hrvatske. To se nije dogodilo i mi od ovog trenutka počinjemo raditi za pobjedu na sljedećim izborima”, kazala je Kosor, istaknuvši kako je HDZ “stranka čistih ruku”.
HDZ ostaje čvrsto na nogama, i u oporbi je časno služiti svome narodu i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima, poručila je Kosor. HDZ će i dalje ustrajno raditi, a nitko ne može oduzeti dosadašnje rezultate i pobjede, poput one da je vlada koju je vodio HDZ završila pregovore i osvojila još jedan povijesni cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman.
Hrvatska postaje članica EU 1. srpnja 2013 zahvaljujući našem predanom radu i tome da nismo posustali i pokleknuli i u najtežim trenucima kad su ovi s lijeva rušili vladu HDZ-a, rekla je Kosor. Vjerovali smo u sebe i ustrajali u tom poslu zahvaljujući članovima i članicama HDZ-a, dodala je.
Ustvrdila je kako “nitko ne može izbirisati činjenicu da HDZ širom otvorio vrata borbi protiv korupcije i kriminala”, obećavši da će dati sve od sebe da ta borba ne zastane i da ide u svim smjerovima, kako bi se svi zakoni koje su donijeli proveli u život.
Obećavamo da ćemo biti konstruktivna, ali vrlo oštra i stabilna oporba, naglasila je, dodavši da ih u toj borbi nitko neće uplašiti.
Mi smo stranka čistih ruku koja se zauzima za to da se borba protiv korupcije ide dalje bez obzira na ime i prezime, HDZ je jedini dosad otvorio tu borbu, istaknula je Kosor i dodala kad god bili idući izbori, HDZ će dobiti povjerenje većine hrvatskih građana i građanki.
Ponovila je kako je bilo “nevjerojatno teško na ovim izborima”, zahvalivši kolegama iz vodstva stranke koji su se vratili temeljima programa HDZ-a kakvog je utemeljio Tuđman.
Tom prigodom je zahvalila i okupljenim hrvatskim braniteljima, poručivši da će njihova hrabrost u ratu i dalje biti inspiracija, te da će HDZ-ovi zastupnici u Hrvatskome saboru braniti hrvatske nacionalne interese i tako dokazivati da članovi HDZ-a “daju sve za Hrvatsku, ali Hrvatsku ne daju nizašto”.
Najavila je da će se do kraja tjedna održati sastanak nedavno utemeljenog savjeta predsjednice HDZ-a kako bi se razmotrilo što će se u budućnosti raditi.
Premijerka Kosor u svom obraćanju u HDL-u nije čestitala izbornim pobjednicima.