Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karabatić: Šangulin mi je zaprijetio likvidacijom

Autor: Suzana Bandić

04.12.2012. 23:00
Karabatić: Šangulin mi je zaprijetio likvidacijom

Foto: Velimir BRKIĆ



Zategnuti odnosi između predsjednika biogradskog SDP-a Davora Šangulina i njegova mladog stranačkog kolege Danijela Karabatića još jednom su eskalirali, a najnoviji sukob koji je rezultirao kaznenom prijavom Šangulinu zbog prijetnji smrću dogodio se u ponedjeljak navečer na sjednici Županijskog odbora SDP-a.
Prema riječima Danijela Karabatića, bila je to najprije prepirka, no ona je prešla u prijetnju koju je on, ističe, vrlo ozbiljno shvatio.
– Kako je na sjednici nazočio tajnik stranke, Igor Dragovan, ja sam ga pitao tko može upisati nove članove, odnosno može li to učiniti itko drugi osim Gradskog odbora. Pitao sam to s razlogom. Naime, u Biogradu već tri godine postoji 31 pristupnica koju netko namjerno opstruira i ne želi te ljude učlaniti – ispričao je Karabatić optuživši Šangulina da sprječava ulazak ljudi u SDP koji žele drugačiji i moderniji SDP od onoga kakav on zastupa i na kakvom insistira.
– Najprije je pokušao slagati da te pristupnice nitko nikada nije vidio, a kad je to postajalo sve očitije javio se za riječ i izlaganje započeo riječima ‘kad se već ovaj gnjus javio…’ Naravno da sam reagirao na to, nakon čega je on zaurlao na mene rekavši: ‘Nemoj da ti dođem tamo’, a onda je četiri puta ponovio: ‘Zalipit ću ti pleščurinu’ – kaže Karabatić dodavši da je na kraju sve završilo direktnom prijetnjom da će mu poslati nekoga tko će ga fizički likvidirati. Zbog izrečenih prijetnji Karabatić kaže kako se nije usudio sam poći do svog automobila, a ni iz Policijske postaje u Biogradu do svoje kuće.
– Dvoje kolega su me dopratili, a onda sam od policajaca zatražio da me prevezu do kuće jer nisam bio siguran da on neće prijetnje i obistiniti – kaže Karabatić. To, međutim, demantira Šangulin.
– Ma kakva likvidacija?! Koji bi to bio razlog da se nekome prijeti likvidacijom?! Jesam mu rekao da ću mu zalipiti plesku jer me isprovocirao, ali mu nisam prijetio. Mali se samo propagira i traži prostor i način za to – kaže Šangulin, dodajući kako će on Karabatića likvidirati politički i da je to jedina likvidacija o kojoj se može govoriti.
– Zapravo je sve ovo jedna druga priča, ali ne pada mi na pamet odgovarati preko medija na Karabatićeve objede – zaključio je Šangulin.
IZ PU zadarske doznajemo kako je Karabatić zaista prijavio prijetnju, no ne i detalje jer je slučaj još bio u istrazi.