Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na tečaju trinaest trudnica

Autor: Velimir Brkić

04.12.2012. 23:00
Na tečaju trinaest trudnica

Foto: Filip BRALA



Na ovom besplatnu tečaju na kojem sudjeluje 13 trudnica i njihovih partnera s područja grada Benkovca i okolice te pet majki dojila sa djecom, buduće majke su saznale važne informacije vezane uz trudnoću, porod, njegu djeteta, rekla je sestra Čirjak


U Gradskoj knjižnici u Benkovcu je počeo tečaj za trudnice. Riječ je o tečaju u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa Benkovac i Patronažne službe Doma zdravlja Zadarske županije, Radne jedinice Benkovac, u suradnji s ginekološkom ambulantom dr. Ivice Žuvele.
Drugi dio tečaja u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice započinje danas s početkom u 10.30 sati. Više medicinske sestre Ksenija Čirjak i Jasminka Knežević na predavanjima će govoriti o prehrani trudnica, pripremi doma za dolazak novorođenčeta, njega djeteta i sve ostalo na što roditelji trebaju obratiti pažnju kad dijete dolazi kući, dok će dr. Ivica Žuvela održati predavanje o samom tijeku poroda.
Održat će se i Grupa za potporu dojenju, na kojoj majke dojilje s iskustvom u dojenju pomažu savjetima budućim majkama bez takvog iskustva, a kojima su takvi savjeti potrebni jednako kao i emocionalna potpora. Osnovni cilj ovog projekta je provođenje 10 koraka do uspješnog dojenja.
– Na ovom besplatnu tečaju na kojem sudjeluje 13 trudnica i njihovih partnera s područja grada Benkovca i okolice te pet majki dojilja s djecom, buduće majke su saznale važne informacije vezane uz trudnoću, porod, njegu djeteta, sve potrebne informacije vezane uz porod i roditeljstvo, rekla je sestra Ksenija Čirjak.