Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Večeras “Moram ti nešto reći” u HNK-u Zadar

04.12.2013. 23:00
Večeras “Moram ti nešto reći” u HNK-u Zadar


Večeras u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar igra najnovija predstava kazališne udruge “Igrajmo se”, pod umjetničkim vodstvom Matije Šango-Šimurina.
Redateljice/autorice predstave naziva “Moram ti nešto reći” su  Lucija Bajlo, Žana Bumber, glazbu je uredio Domagoj Runje, ton oblikovao Luka Klečina, svjetla Branislav Zafranović, a za videoprojekcije je zaslužan Erik Lončar.
Igraju glumci kazališne udruge “Igrajmo se”.
“Od prvog plača i smijeha do krajnjeg stasanja živog bića vođeni smo potrebom postati čovjekom u njegovoj punini…zdravi, normalni. Navedeno se postavlja kao cilj odgoja i kao cilj postojanja –  biti sretan. Na koje sve zamke nailazi odgoj (dijete i roditelj), koliko smo ih spremni prepoznati i ako prepoznamo kako i na koji način djelujemo i koje su posljedice našega djelovanja!? Što od toga možemo učiniti sami, prvenstveno iz perspektive odgajatelja.U namjeri da ne griješimo, jesmo li skloni griješiti više, u namjeri da ne upropastimo jesmo li skloni upropastiti pa čak i vlastito dijete.
Kao i svaka naša predstava i ova otvara pitanja i potiče na razmišljanje o najvrijednijem – djeci, i kao svaki naš uradak namijenjena je onima koji slušaju, a ne oglušuju se, rastu i razvijaju se zajedno s djecom”, priopćili su iz udruge.
Cijena ulaznice je 20 kuna.