Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Kada pobjeđuješ, sve je lakše

04.12.2016. 23:00
Kada pobjeđuješ, sve je lakše


Lakše se diše. Tu nema dileme. Nakon što su košarkaši Zadra s 19 koševa razlike svladali makedonski Karpoš Sokoli, na Višnjiku se popravilo raspoloženje. Neven Plantak je uspio razbuditi zadarsku momčad, a igrači su mu vratili vjerojatno najboljom utakmicom u sezoni.
– Sigurno smo odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Posebno u obrambenom dijelu. Pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Dobro smo se pripremili za njihove igrače, a svakako nije lako bili ih zaustaviti jer imaju odlične šutere i to na poziciji četiri i pet. Ali stalno smo im bili na ruci, iako su, pogotovo u prvom poluvremenu, pogađali i neke teške šuteve preko ruke – rekao je Ivan Ramljak, realno najbolji igrač Zadra u dvoboju protiv makedonskog sastava. Krilni igrač Zadra u obrani je bio standradno dobar, kontrolirao je defanzivni skok, kroz tranzicije radio problem protivniku, a osim toga zabio je deset koševa, a dodao je i dvije asistencije.
– Definitivno je odlučila obrana. Svi igrači su u tom dijelu bili odlični, a kroz kvalitetnu obranu uspjeli smo sebi stvoriti priliku i za lake koševe kroz kontre i polukontre.  Cijelo drugo poluvrijeme smo igrali na vrlo visokom nivou, a kasnije nam se otvorilo i u napadu, tako da smo postigli i velik broj koševa.
Stanje na ljestvici znatno je ugodnije nego u prošlom kolu. Zadar je na omjeru 5:7, što znači da ima tri pobjede više od Karpoš Sokolija i dvije od nekoliko sastava koje su još na dnu ljestvice. Ipak, raspored u ABA ligi ne garantira previše miran san za Zadrane, koji u idućem kolu gostuju u Ljubljani kod Olimpije, a nakon toga pa kod FMP-a, nakon čega dočekuje Budućnost pa gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde.
– Izrazito težak raspored. Prvo nam slijede dva gostovanja pa dvoboji protiv Budućnosti i Crvene zvezde. Imali smo sličnu situaciju i prošle godine, a ovaj put se nadam da ćemo s minimalno stresova proći ovaj period.
Ramljak je istaknuo i kako je momčad dobro reagirala na dolazak novog trenera, iako je malo vremena Neven Plantak imao s momčadi prije prve utakmice.
– Nismo imali vremena mijenjati sistem, već smo promijenili samo nekoliko određenih stvari. Ali najvažnije je da se vratio optimizam. Naravno, sve je lakše kada pobijediš. Raspoloženje je mnogo bolje nego kada se događaju porazi – zaključio je Ramljak.