Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na sjajnom Belanu po’ grada, a Kalelarga puna kao šipak! (GALERIJA)

04.12.2016. 23:00
Na sjajnom Belanu po’ grada, a Kalelarga puna kao šipak! (GALERIJA)


Nakon spektakularnog otvaranja Adventa u Zadru, kada je na tisuće Zadrana pohodilo Trg Petra Zoranića, Trg pet bunara i cijelu Kalelargu kao u ljetnoj špici, drugi dan programa ponovno je ponudio blagdanski šušur i obilje sjajne zabave.
Od 20 sati ponovno na krcatom Trgu Petra Zoranića na svoje su došli svi ljubitelji neuništivog kantautora Nene Belana, koji je po tko zna koji put održao sjajan koncert! Pored prepoznatljivog Belanovog zvuka, Zadrani su uživali i u gastro ponudi na kućicama na kojima je bilo svega: fritula, slatkiša, kobasica, kuhanog vina, čaja s rumom, kave … Opet su u điru punom Kalelargom šetača, roditelja s djecom i mladih bili i „Zimski vrtovi”, kao i popularno klizalište na poznatoj lokaciji ispred Foruma.
Adventski program nastavlja se jutros u 10 sati blagdanskom glazbom koja će potrajati do 16 sati, a usporedno se na Narodnom trgu otvara sajam „Dani sunca”, u organizaciji udruge „Eko-Zadar”. Od 16 – 17 sati upriličuje se Božićna dječja radionica „Oslikavanje XXL čizmice”, a također usporedno, ali s trajanjem do 20 sati, održava se Facepainting kutak za djecu. U 17 sati na rasporedu je Božićni koncertni nastup župnih i školskih zborova, a pola sata nakon njegova početka održava se Dječja predstava. U 18.30 sati na programu je Kolo sreće, dok će večer u trajanju od 20 – 23.30 sata zaključiti blagdanska glazba.