Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uvodi se linija prema Žmirićima

Autor: Anamaria Perović

05.01.2010. 23:00


Dok je protekla godina u radu mnogih firmi bila definirana kao vrlo teška, u zadarskoj Liburniji prošlogodišnjim poslovanjem generalno su ipak zadovoljni. Prema riječima direktora Edvina Šimunova, nije bilo velikih iznenađenja. Radi se i dalje stabilno, troškovi se pokrivaju prihodima te se oprezno raspolaže svim resursima, a i u 2010. godini nastavit će se s realizacijom novih planova radi unaprjeđenja u prijevozu putnika.
– Ono što je najvažnije u našem radu je da cijena nafte ostane stabilna. Budući da ona direktno utječe na stabilnost poslovanja, to je glavni preduvjet, kaže Šimunov, najavljujući za iduće razdoblje uvođenje nove linije prema Žmirićima, kao i poboljšanje veza u prijevozu učenika. A po potrebi, uz već uhodane linije, na traženje određenih mjesnih odbora ili s uređenjem novih prometnica, u Liburniji su spremni reagirati s uvođenjem i drugih dodatnih linija. Njihovo aktiviranje, dodaje, ovisi i o tehničkoj pripremljenosti, odnosno prilagodbi kolnika, stajališta ili ugibališta na cesti.
Također, jedan od prioriteta bit će i pomlađivanje voznog parka. Prema mogućnostima, kaže Šimunov, ulagat će se u nabavku novijih i mijenjanje starih autobusa, kao i u povećanje broja jedinica s klimatizacijom.