Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Briševo: Nesretnog biciklista pregazio rođak?

05.01.2011. 23:00
Briševo: Nesretnog biciklista pregazio rođak?


Na biciklista je krećući se istom kolničkom trakom naletio osobni automobil fiat punto. Od zadobivenih ozljeda na mjestu je preminuo


U prometnoj  nesreći koja se u četvrtak oko  18 sati dogodila u mjestu  Briševo poginuo je 51-godišnji  biciklist Radojko Butić zvani  Rašo. Na njega je krećući se  istom kolničkom trakom osobnim automobilom marke fiat  punto naletio, 42-godišnji D.  B., umirovljeni policajac. Od  siline udarca biciklist je pao na  kolnik i zadobio teške ozljede  glave kojima je svega nekoliko  trenutaka kasnije i podlegao.
Poginuli biciklist bio je sudionik Domovinskog rata, nije  bio oženjen i nije imao djece, a  netom prije nesreće u promet  se uključio iz obližnje obiteljske kuće gdje je bio u posjetu  prijatelju.
Prema pričama mještana  koji su se sinoć okupili nedaleko mjesta nesreće dok je  trajao policijski očevid, smrtno stradali biciklist i vozač  automobila bili su bliski  rođaci. Mještani tvrde kako  poginuli nije imao svjetlo na  biciklu, a niti ikakvu oznaku  kako bi ga se uočilo u mraku.  Osim toga, navodno je bio i  pod utjecajem alkohola, dok je  za vozača automobila alkotestom utvrđeno kako nije pio.
Osim policajaca na mjesto  nesreće sinoć je izišao i dežurni istražni sudac Županijskog  suda u Zadru, Milan Pečina.
U svega šest dana Nove  2011. godine ovo je već druga  žrtva prometa na području Policijske uprave zadarske. Naime, svega dan ranije na županijskoj cesti Gračac-Knin poginuo 54-godišnji muškarac iz  Zagreba.