Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca obilježila 226. obljetnicu rođenja jednog od braće Grimm

05.01.2011. 23:00
Djeca obilježila 226. obljetnicu rođenja jednog od braće Grimm


Glavni događaj tjedna bila je kreativna radionica za djecu održana pod nazivom “Vesela radionica”. Glavni akteri bile su djevojčice koje i inače redovito posjećuju knjižnicu i sudjeluju u njenom radu i na raznim radionicama


Gradska knjižnica Zadar počela je i u novoj godini s radom punom parom. Već u prvim siječanjskim danima Ogranak Arbanasi organizirao je nekoliko veselih i kreativnih radionica za djecu u Multimedijalnoj dvorani.
U utorak je prigodnom radionicom obilježena 226. obljetnica rođenja jednog od braće Grimm. U sklopu redovite radionice utorkom “Zajedno kroz priče” djelatnice knjižnice odabrale su za prošli utorak jednu od priča braće Grimm kako bi prigodno obilježili dan rođenja jednog od najpoznatijih i djeci najdražih bajkopisaca.
Ipak glavni događaj tjedna bila je kreativna radionica za djecu održana pod nazivom “Vesela radionica”. Glavni akteri bile su djevojčice koje i inače redovito posjećuju knjižnicu i sudjeluju u njenom radu i na raznim radionicama. Kako knjižnica njima uvijek poklanja svoje vrijeme i mjesto, a tete svoj trud one su odlučile pokloniti nešto svojoj knjižnici.
– S obzirom da su djevojčice toliko kreativne i sposobne i vole plesati, čitati i recitirati odlučili smo na ovaj način zaokružiti prošlu godinu i započeti novu. Cure su bile izuzetno vrijedne, trudile su se i vježbale su za nastup jako dugo, pohvalila je djevojčice voditeljica radionice Melita Zubčić Letinić, koja je zajedno s djevojčicama došla na ideju za jednu ovako neobičnu radionicu.
Glavne akterice radionice odlične su učenice, a izvan nastave bave se plesom, gimnastikom i sviranjem te su svoje znanje odlučile podijeliti s vršnjacima. Pripremile su polusatni program koji se sastojao od čitanja priča zimske tematike, sviranja na sintesajzeru, izvedeni su tu i neki igrokazi, a nije nedostajalo ni rekvizita. Na kraju radionice djevojčice su izvele plesnu točku uz popularne pop hitove Shakire te Justina Biebera, dok su ih njihovi vršnjaci iz publike podržavali pljeskom i navijanjem.
Glavne akterice radionice bile su Sara Stipčević i Simeona Olić, Ana Letinić koja je uz ples bila zadužena i za glazbene točke na sintesajzeru te Chiara Ožaković. Voditeljica radionice Melita Zubčić Letinić, djelatnica knjižnice, nada se da će se uz njihove redovite radionice ovakve zabavne radionice, koje djeca osmišljavaju sama, nastaviti i u budućnosti. Sudeći po odazivu i interesu koji su djeca pokazala iduća radionica mogla bi biti vrlo brzo.