Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nova godina – novi kalendar Gradske knjižnice

05.01.2011. 23:00
Nova godina – novi kalendar Gradske knjižnice


Nakon što je prošle godine Gradska knjižnica Zadar još jednom redizajnirala svoju web stranicu, od početka 2011. dobili smo još jedan novitet. Izmijenjen je kalendar događanja Gradske knjižnice Zadar, dobivajući jednu sasvim novu vizuzu.
Kalendar događanja GKZD dinamično je poprište bilješki o brojnim predavanjima, radionicima, izložbama, sastancima i drugim događanjima u Knjižnici. Za tu svrhu koristio se web-kalendar (php, MySQL) programiran i postavljen na web-stranicu knjižnice 2003. godine. U vremenu koje je slijedilo porast broja događanja i bilješki o njima učinio je kalendar događanja ponešto nezgrapnim i nepreglednim.
U nizu zahvata na webu Knjižnice kroz 2010. načinjen je novi kalendar koji je inkorporiran u naslovnicu weba na istome mjestu.
Prije izmjene kalendara događaja učinjeno je nekoliko “izleta” u svijet interneta. Prije svega tu je Facebook, na kojem Gradsaka knjižnica stječe sve više prijatelja, a tijekom prošle godine na youtube je postavljeno više materijala.
Novi kalendar prvi je novitet u poslovanju Knjižnice u 2011. godini u kojoj Knjižnica svojim korisnicima želi svako dobro.


 DRUŠTVENI KALENDAR ZADARSKOG LISTA


Podsjetimo kako na stranicama portala Zadarskog lista egzistira Društveni kalendar, koji je poseban po tome što organizatori događanja i drugi čitatelji mogu sami prijavljivati događaje što slijede. Ispunjavanjem jednostavnog obrasca na “Prijavi događaj” moguće je obavijestiti administratora o bilo kojem zabavnom, kulturnom, sportskom i sl. događaju, a nakon njegove potvrde isto će moći vidjeti svi posjetitelji portala.