Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vladović: Isprali gorak poraz od Širokog

05.01.2011. 23:00
Vladović: Isprali gorak poraz od Širokog


Psihički nam je bio velik teret pred Cedevitu i uspjeli smo nadvladati sve te probleme s pobjedom. Mislim da smo utakmicu odigrali jako dobro. Od početka do kraja, bez nekih većih padova u igri. Koncentriraniji smo bili tijekom utakmice od protivnika i zasluženo pobijedili – kazao je Vladović
Pljesak na kraju utakmice upućen igračima Zadra za borbenu predstavu protiv moćne Cedevite dovoljno oslikava završni dojam. Dojam da se ubilježila važna pobjeda, tek treća na Višnjiku u NLB ligi ove sezone. Nymburk, Partizan i sad Cedevita. Složit će se svi igrači Zadra da je tu trebala biti zabetonirana i ona protiv Širokog koja je naprotiv otišla u nepovrat, a s ovom protiv Cedevite bilo bi dovoljno za još dalji skok prema sredini ljestvice. Tako i Jakovu Vladoviću još uvijek ne izlazi iz glave taj kiks protiv Širokog.
– Ovo je vrlo važna pobjeda za nas. Malo smo isprali onaj gorak okus poraza od Širokog koji nas je jako zabolio. Psihički nam je bio velik teret pred Cedevitu i uspjeli smo nadvladati sve te probleme s pobjedom. Mislim da smo utakmicu odigrali jako dobro. Od početka do kraja, bez nekih većih padova u igri. Koncentriraniji smo bili tijekom utakmice od protivnika i zasluženo pobijedili – kazao je Vladović nakon utakmice.
 Tetiva donijela brigu
Ipak zabrinuo je sve u dvorani kad je u posljednjoj četvrtini s bolnom grimasom na licu prisilno završio na klupi.
– Zabolilo me jako kod gležnja. Sumnja se na tetivu, vidjet ćemo što je u pitanju. Mislim ipak da neće biti velikih problema i da ću biti spreman za Olimpiju u subotu.
Kako se suprotstaviti Ljubljančanima u subotu?
– Imamo tri dana da se pripremimo za njih. Idemo jakom protivniku u goste i pokušat ćemo željom i borbom parirati. Ako bude sreće mogli bi i pobijediti. Igokea ih je dobila, što nam ne ide baš na ruku. Ali to kazuje i da nisu nepobjedivi – kazao je Vladović koji je za 33 minute provedene na parketu sudjelovao u pobjedi s 13 poena, 3 skoka, 7 asistencija te čak 5 ukradene lopte. Njegov kolega Miro Bilan stigao je ubaciti 12 poena i šest puta skočiti. Pogotovo se njegov doprinos osjetio na otvaranju utakmice.
– Sve je bilo super. Podrška na tribinama prava, Tornado je bio odličan i nosio nas kroz utakmicu, a mi smo im se odužili dobrom predstavom i zasluženom pobjedom. U subotu nas čeka Olimpija i bit će to dosta teška utakmica. Već smo igrali s njima, izgubili doma, ali sad su drukčija momčad sa širokim kadrom kvalitetnih igrača. Jedno od najtežih gostovanja u cijeloj ligi, ali idemo odigrati muški i u skladu dogovora s trenerom pa ćemo možda i uspjeti slaviti – kazao je Bilan po završetku utakmice, a na kraju je stigao objasniti razlog zašto ga je trener Jusup izvadio s terena u trećoj četvrtini, što je podiglo buru negodovanja jednog dijela publike koja je valjda smatrala da Brown treba na klupu.
– Izmjenu sam tražio ja u dva navrata, a ne trener i ne znam zašto je to podiglo toliku pomutnju u dvorani. Smatrao sam da ne mogu izdržati i tražio sam zamjenu. Bio je to neki trenutni umor i nije u redu da sam na terenu ako ne mogu biti potpuno koncentriran – zaključio je Bilan.
Mason: Atmosfera nevjerojatna
Definitivno je ova pobjeda razvedrila raspoloženje i dvojici zadarskih Amerikanaca koji su prikazali blijede izvedbe. “Starosjedilac” Brandon Brown u 28 minuta nije previše pokazao u napadu, 7 poena i 3 skoka, no stigla je pobjeda što ne može biti razlog za nezadovoljstvo.
– Sretan sam zbog pobjede, odlično smo otvorili u novoj godini i to nam puno znači po pitanju samopouzdanja. Odigrali smo odlično u kolektivnom smislu. Lopta je kružila, u obrani smo dobro zatvarali i što je najvažnije otvaranje drugog dijela smo odradili jako dobro. Važno je da smo uspjeli na kraju zadržati prednost, ne ući u nervozu kao u prijašnjim utakmicama i uspjeli pobijediti.
Vaša igra?
– Nikad nisam zadovoljan kako odigram. To je najbolja stvar kod košarke što nas ima 12 u momčadi i pet na terenu, a ja sam samo komadić slagalice. Zato sam zadovoljan s učinkom momčadi, a ja uvijek mogu bolje – riječi su Browna, a bilo je znimljivo čuti komentar friško pristiglog Chestera Masona. Debi nije bio za pamćenje, tek jedan ubačaj sa slobodnih bacanja, 5 skokova, po jedan asist i ukradena lopta. Ipak osjetio je momčad, teren i atmosferu koja ga se posebno dojmila.
– Atmosfera je bila nevjerojatna. To sam zapravo već mnogo puta čuo, a sad sam se uvjerio koliko je tu povezanosti između publike i momčadi. Utakmica je bila jako teška, no gledatelji su sa svojom energijom utjecali mnogo na nas igrače što nam je u konačnici donijelo važnu pobjedu – prvi su dojmovi Masona nakon debija, no svjestan je da je u Zadru tek od ponedjeljka što mu nije dalo vremena za pobliže upoznavanje sa sustavom i suigračima.
– Imam veliku pomoć u suigračima i treneru. Govore mi često u igri, primjerice gdje da stanem, ukazuju mi na mnoge stvari koje su uvježbavali kroz proteklo vrijeme. Tek sam tu nekoliko dana i odradio sam tek tri treninga, a nakon još nekoliko treninga će mi biti mnogo toga jasnije, a ja ću se zato odužiti dobrom igrom – kazao je Mason.
U redovima gostujućeg sastava istaknula su se tri imena. Dvojica Amerikanaca Draper i Edwards koji su kombinirano ubacili 50 poena te Damjan Rudež koji je stavio 19, od čega tri trice. Njegov dojam je da se Zadar ne može pobijediti ako ima šutersku večer.
– Čestitao bih Zadru na pobjedi. Odigrali su fantastičnu utakmicu, prvenstveno bih tu istaknuo Cara koji nas je rasturio. Dopustili smo mu da uđe u seriju trica u čemu leži ključ našeg poraza. Poznato je da kad se Zadru dopusti trica da je onda gotovo nemoguće uzeti bodove na Višnjiku. Za nas nije još ništa izgubljeno, okrećemo se sljedećim utakmicama tj. Krki koja nam dolazi u goste u subotu – kazao je Rudež.