Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Započela devetnica ususret svetkovini svete Stošije

05.01.2012. 23:00
Započela devetnica ususret svetkovini svete Stošije


Danas na svetkovinu Bogojavljenja – Sveta Tri kralja, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić  predvodi misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru, koje je započelo u 11 sati.
Time ujedno započinje i devetnica ususret svetkovini svete Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije. Sveta mise u katedrali služit će se još i u 18 sati. U duhovnoj pripremi za svetkovinu sv. Stošije, misna slavlja u njezinoj katedrali tijekom devetnice započinju u 18 sati, a hodočaste vjernici gradskih župa prema rasporedu.
U subotu 7. siječnja hodočaste župe Puntamika, Diklo i Kožino. U ponedjeljak 9. siječnja u devetnici sudjeluju vjernici župa Belafuža, Plovanija i Bokanjac, a utorak 10. siječnja – župe Smiljevac, Ploče i Dračevac Zadarski.
Vjernici župa sv. Stošije, sv. Šime i Arbanasa zadarskoj zaštitnici hodočaste u srijedu 11. siječnja. U četvrtak 12. siječnja u devetnici sudjeluju župe Bili brig i Stanovi, a u petak 13. siječnja – župe Voštarnica i Relja.
Nakon svetih misa tijekom devetnice, vjernici se mogu pomoliti ispred sarkofaga svete Stošije, kao i na grobu blagopokojnih nadbiskupa zadarskih.